CLOSE

Botox in de lippen, doen of niet doen?

danielle miggelenbrink nederstigt manager bodyclinc

Verwarring over ‘lippen’ is een vaak voorkomend onderwerp bij ons in de kliniek. Wij krijgen veel aanvragen waarin men aangeeft zijn/haar lippen te willen behandelen met botox. Er wordt gesproken over ‘Botox lippen’. Wat men hiermee bedoelt is een lipvergroting. Een injectie met botox in de lippen is echter niet de geschikte manier om een lipvergroting te realiseren.

Botox in de lippen?

Botox en fillers zijn beide de meest gebruikte producten in een cosmetische kliniek. Een behandeling met Botox wordt wel eens verward met een fillers behandeling. De behandelingen hebben een compleet verschillende werking en zijn totaal verschillende producten. Voordat u van plan bent een behandeling te ondergaan is het zeer noodzakelijk dat u zich goed laat informeren door een cosmetisch arts. U kunt tezamen met de arts uw wensen bespreken, de arts zal u adviseren welke behandeling geschikt is voor u en welke niet. Botox in de lippen is bijvoorbeeld een behandeling die de arts u zal afraden.

Wat is botox?

Wist u dat botox een eiwit is en dat dit eiwit in de natuur voorkomt? Botox, ook wel Botulinetoxine genoemd, kan spieren laten ontspannen. Door een spier in het gelaat te injecteren met Botox zal deze spier ontspannen en kunt u deze spier niet meer volledig aanspannen. Gebieden die regelmatig met botox worden behandeld zijn de frons, het voorhoofd en de kraaienpootjes. Doordat de botox de spier laat ontspannen kunnen de rimpels, veroorzaakt door aanspanning, langzaam wegtrekken. Door Botox dus te injecteren in de lippen worden de spieren in de lippen niet meer volledig aangespannen. Het resultaat van een Botox behandeling in de lippen is dus geen lipvergroting zoals men wenst. Botox is niet het geschikte product wanneer het gaat om lipvergroting. Een behandeling met fillers is de juiste behandeling wanneer het gaat om een vergroting van de lippen.

Lipvergroting

Lipvergroting is een behandeling die zeer vaak voorkomt in de cosmetische wereld. Niet iedereen is geboren met volle lippen. Een behandeling met fillers op basis van hyaluronzuur is de uitkomst wanneer u uw lippen wilt vergroten en meer contour wilt aanbrengen.

juvederm gallery 4

Hyaluronzuur

Fillers zijn bijna altijd op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die al voorkomt in ons lichaam, deze stof neemt naarmate wij ouder worden in hoeveelheid af. Met fillers kan je iets opvullen, terwijl je met Botox een spier tijdelijk laat ontspannen. Fillers worden vaak gebruikt voor gebieden zoals de jukbeenderen, lippen, neus-lippenplooi of bijvoorbeeld oorlellen. Uiteraard kan je met fillers ook rimpels opvullen.

Producten The Body Clinic

Bij The Body Clinic werken wij alleen met A-merken fillers zoals Restylane, Saypha of Teosyal. Deze producten zijn zeer veilig. Goed om te weten is dat al deze fillers tijdelijk zijn en na ongeveer twaalf maanden verdwijnen, hoe snel dit precies gaat is afhankelijk per persoon. Deze fillers zijn, mocht u niet tevreden zijn, oplosbaar. Permanente fillers zijn namelijk niet meer van deze tijd en is ook verboden in Nederland.

 

restylane

Gratis consult lippen opvullen

Indien u op zoek bent naar lipvergroting is botox duidelijk niet de juiste behandeling, fillers is hier het geschikte product voor. Wij raden u aan zich altijd goed te laten informeren voordat u een cosmetische behandeling ondergaat. Indien u interesse heeft in lipvergroting kunt u bij ons terecht voor een gratis consult.

Artsen The Body Clinic

De artsen (Bart Biermans en Nagita Grover) van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en regio Arnhem (Duiven).
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: ​[email protected]​.

nvcg goede arts

cosmetisch arts knmg

Recent Posts
cosmetischeingrepen beeldmerk hoofdzin bijzin rgb 2018fronsrimpels