CLOSE

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes worden ook wel lachrimpels genoemd. Door lachen of het samentrekken van de ogen door bijvoorbeeld fel zonlicht worden de spiertjes rondom de ogen aangespannen. Bovendien draagt ook roken sterk bij aan het ontstaan van kraaienpootjes. De rimpels rond de ogen zien er een beetje uit als de poot van een kraai. Kraaienpootjes kunnen als charmant worden ervaren, Maar wanneer ze in de huid blijven staan door verminderde elasticiteit, worden ze meestal als storend ervaren. De rimpels ontstaat vaak onder de ogen en breiden zich uit naar de zijkant van het oog.

Waarom botox tegen kraaienpootjes?

Een goede oplossing voor deze zogeheten kraaienpootjes is een behandeling met botox. Door de spier rondom het oog te laten  ontspannen kunnen de rimpels rondom het oog verminderen. Ook beginnende lachrimpels kunnen goed worden behandeld met enkele injecties botox. De huid rondom de ogen wordt dan zichtbaar gladder en u heeft een frissere blik.

Fillers in de kraaienpootjes

Wanneer de kraaienpootjes door de jaren heen dieper en blijvend zijn geworden, is een botox behandeling niet altijd voldoende. Door volumeverlies in het gezicht kunnen de rimpels diep in de huid zitten waardoor volume herstel een noodzaak is. Een behandeling met hyaluronzuur fillers in combinatie met botox kan dan soms de beste oplossing zijn. Wij raden u altijd aan om eerst een vrijblijvend consult aan te vragen bij The Body Clinic. De cosmetisch arts kan dan  bepalen welke behandeling voor u het meest effectief is. Wij geven graag advies op maat met een natuurlijk resultaat als uitgangspunt.

De botox kraaienpootjes behandeling

De behandeling met botox voor de kraaienpootjes kan gerust in de lunchpauze van uw werk worden uitgevoerd. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling direct beginnen. Er worden ongeveer 6-8 prikjes gegeven in de spieren rondom de ogen. De behandeling duurt hooguit 15 minuten. Na de behandeling is er uiterlijk vrijwel niets te zien. U kunt zo weer verder met uw dagelijkse bezigheden. Koelen is niet noodzakelijk.

Het resultaat van de botox behandeling van uw kraaienpootjes

Na ongeveer 4-7 dagen is het resultaat van de botox behandeling te zien en kunt u een uitgeruste en frisse oogopslag verwachten. Indien u de behandeling tegen kraaienpootjes blijft herhalen en u er vroegtijdig mee begint, dan zorgt dat ervoor dat de lachrimpels rondom uw ogen geen kans van slagen hebben. Het resultaat is na de eerste behandeling gemiddeld ongeveer 3 tot 4 maanden zichtbaar. Na meerdere behandelingen is het resultaat gemiddeld 4 tot 5 maanden zichtbaar. Dit is per persoon verschillend.

Waar kunt u een afspraak maken?

Wij hebben een kliniek in Amsterdam en een kliniek in Duiven (vlakbij Arnhem) waar u terecht kunt voor een botox behandeling voor uw kraaienpootjes. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: [email protected].

Recent Posts
fillersrestylane