CLOSE

Botox die de spieren laat ontspannen en doet rimpels verdwijnen, hoe werkt dit nu eigenlijk?

Waarvoor gebruik je botox?

Jarenlang werd het gebruik van Botox bij de behandeling van veroudering van de huid onder kastjes en deuren geschoven: men wilde er niets van weten en mocht dit wel het geval zijn, dan werd er niet over gesproken. Vandaag de dag zijn wij opener over het fenomeen ouder worden, het hoort er nou eenmaal bij. Men gaat op zoek naar oplossingen om het zichtbare verouderingsproces tegen te gaan. Een botox behandeling blijkt hier een geschikte oplossing voor te zijn.
Bij botox wordt vaak gedacht aan strak getrokken gezichten zonder enige gezichtsuitdrukking. Dit is echter alleen het geval als het op de verkeerde plekken en overmatig wordt geïnjecteerd. Bij The Body Clinic streven wij naar een natuurlijk resultaat. Wij houden daarom rekening met uw mimiek en proberen u zo goed mogelijk te adviseren om tot het gewenste resultaat te komen.

Wat is botox?

In onze klinieken in Amsterdam en Duiven krijgen wij vaak de vraag wat botox nou eigenlijk is. Kan je botox in je lippen doen? Er ontstaat vaak verwarring over botox en fillers (hyaluronzuur). Botulinetoxine is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. The Body Clinic maakt gebruik van het merk Azzalure. Dit wordt via injecties toegediend. Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Fillers daarentegen kunnen een bepaald gebied opvullen, dus ook je lippen. Je kan geen botox in je lippen doen. Hyaluronzuur, de stofnaam voor deze filler, zorgt niet alleen voor volume, het verbetert ook de huid. Door meer hydratatie en collageenvorming zal uw huid meer stralen.

Waarom?

Botox is bijvoorbeeld geschikt als u een heftige fronsrimpel heeft en er na verloop van tijd een rimpel is ontstaan of u denkt dat deze er zal komen. Door botox in dit gebied te injecteren worden de spiertjes, die het fronsen veroorzaken, ontspannen. Hierdoor kunt u de spiersamentrekking niet meer maken. Dit resulteert in een rustige gezichtsuitdrukking. Een rimpel op de plek van het fronsen kan worden voorkomen indien u ervoor kiest om u preventief te laten behandelen met botox. Mocht de rimpel er al zijn, dan kan deze wegtrekken of minder worden doordat de spieren worden ontspannen. Ook botox in het voorhoofd is een mooie behandeling.

Botox behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met Azzalure van de fabrikant Galderma analyseert de cosmetisch arts eerst goed hoe de spieren in het gezicht zich samentrekken. Daarna markeert de arts de punten waar de botox  moet worden geïnjecteerd. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer dunne naald. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid Azzalure onder de huid gespoten. Dit gebied wordt niet verdoofd, dit is namelijk niet nodig. De injectie voelt licht prikkelend aan.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u direct weer aan het werk. Wij raden u aan om direct na de behandeling niet plat te gaan liggen of te gaan sporten, na 2 uur is dit weer mogelijk. Ook raden wij niet aan om het behandelde gebied te masseren of een schoonheidsbehandeling te ondergaan. Wel raden wij u aan om de spier die is behandeld regelmatig aan te spannen. Is uw frons bijvoorbeeld behandeld, dan adviseren wij u om boos te kijken. Is uw voorhoofd behandeld, dan moet u dus verbaasd kijken en indien de kraaienpootjes behandeld zijn, dan moet u vaak lachen.

Voor welke gebieden is botox geschikt?

Naast de botox voor de fronsrimpel zijn er uiteraard meerdere gebieden waar dit middel kan worden geïnjecteerd. Een botox behandeling voor kraaienpootjes of voorhoofd wordt vaak toegepast. Ook is er steeds meer vraag naar behandeling van een gummy smile en van de mondhoeken. Is uw tandvlees zichtbaar als u lacht en wilt u dit voorkomen dan kan de gummy smile behandeling met botox iets voor u zijn. Heeft u hangende mondhoeken en wilt u hiervan af, dan raden wij u aan om langs te komen voor een vrijblijvend consult.
Naast het gezicht is het ook mogelijk om andere gebieden te behandelen met Azzalure. Bv de oksels bij overmatig zweten. Botulinetoxine blokkeert dan de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren. Eveneens kan botox worden gebruikt tegen tandenknarsen en migraine. Een van de mogelijke oorzaken voor migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gezicht. Door botox in uw voorhoofd of frons te injecteren kan de druk en spanning in uw hoofd afnemen.

Hoelang heb je plezier van botox?

U heeft ongeveer 3-4 maanden plezier van een botox behandeling. Als u vaker een botox behandeling neemt en deze behandeling dus goed bijhoudt, loopt deze periode geleidelijk op tot gemiddeld 5-6 maanden. De duur van het resultaat kan verschillen, omdat de afbraaksnelheid per persoon varieert.

Is botox veilig?

Uiteraard krijgen wij ook de vraag of botox veilig is. Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat dit middel onder de geneesmiddelenwet valt, is er, voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt, onder andere bij kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot nu toe zijn er geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd.

Nadelen botox

Botox kan na inspuiting, in tegenstelling tot fillers, niet worden opgelost. Indien u niet tevreden bent over deze behandeling moet u wachten tot het middel is uitgewerkt. Dit kan ongeveer 3-4 maanden duren. Zorg er daarom altijd voor dat u door een ervaren arts wordt behandeld. Azzalure, het merk dat wij bij The Body Clinic gebruiken, is al een vrij lange tijd op de markt en behoort tot één van de drie geregistreerde Botulinetoxine merken. Azzalure is uiterst veilig wanneer het wordt ingebracht door een ervaren cosmetisch arts. Azzalure is het enige merk botox dat officieel is geregistreerd voor cosmetisch gebruik. Een behandeling met Azzalure kan met recht een lunchtime-treatment worden genoemd. U kunt na de behandeling weer direct naar uw werk, bijwerkingen zijn namelijk zeldzaam.

Botox voor en na

Kijk hier voor voor en na fotos van een botox behandeling.

Botox Amsterdam

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: [email protected].

Recent Posts
neuscorrectie met fillershyaluronzuur