CLOSE

Dikke kuiten wegwerken met botox

danielle miggelenbrink nederstigt manager bodyclinc

De vorm van je kuiten is genetisch bepaald, dus dikke kuiten wegwerken is geen kwestie van afvallen. Cosmetisch arts Bart Biermans in gesprek met Maaike van Furrow: “Calf Botox is al een hype in Amerika en Azië en het lijkt erop dat deze trend nu ook naar Nederland overwaait.”

Van een strak voorhoofd tot dunne onderbenen: botox is multi-inzetbaar. “Nieuw is de verkleinende werking op de onderbenen. Door je kuitspier met botox te behandelen kun je je kuiten met wel twee centimeter smaller maken.”

De procedure heeft alleen invloed op een klein deel van de buitenste spiervezels. Dit betekent dat je na de behandeling normaal kan lopen.

Met als resultaat dat je zonder problemen weer in je laarzen past. “Tot voor kort was je voor het versmallen van je kuiten aangewezen op een complexe operatie. Met behulp van botox verminder je de activiteit van je kuitspier, waardoor de omtrek van je kuiten minder wordt.”

Dikke kuiten

De behandeling is kort, maar krachtig. “De kuit is een grote spiergroep. Gemiddeld is er een halve flacon botox per kant nodig om het te veel aan spier te verminderen. Ook niet geheel onbelangrijk: de behandeling is pijnloos en er zitten weinig risico’s aan verbonden.”

Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat je in een rolstoel beland. “De kuitspier is een geïsoleerde spier. De kans dat andere spieren door deze behandeling worden aangedaan, is verwaarloosbaar.”
En het moet wel heel gek lopen wil je te veel botox in je kuiten injecteren. “De procedure heeft alleen invloed op de een klein deel van de buitenste spiervezels. Dit betekent dat je na de behandeling normaal kan lopen. De functionaliteit van de kuitspieren blijft behouden, je vermindert alleen de omvang.”

Het grootste risico is dat je na afloop teleurgesteld bent. “Het resultaat is subtiel, de omvang van je kuiten zal gemiddeld één tot twee centimeter verminderen. En je moet er ook rekening mee houden dat het even duurt, voordat je kuitspier in volume zal afnemen.”

Het resultaat houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. “Om te voorkomen dat je kuitspier weer in volume toeneemt, is het noodzakelijk dat je regelmatig teruggaat voor een touch-up.”

Dikke kuiten wegwerken

Dikke kuiten wegwerken met botox is niet goedkoop. “De prijs per zone verschilt per kliniek, maar gemiddeld betaal je 350 euro tot 500 euro voor deze behandeling.” 

Voor het maken van een gratis afspraak, kan je contact met ons opnemen op 020-4638668 of via [email protected].

Bron: furrow.nl

Recent Posts
abloom organic night cream white deffoto2