CLOSE

Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Fillers en botox worden vaak met elkaar verward. Ze mogen beiden in een cosmetisch kliniek worden geïnjecteerd, maar het zijn twee totaal andere producten met een verschillende werking. Terwijl Botulinetoxine (botox) de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op.

Wat zijn fillers?

In deze blog gaan wij dieper in op fillers. Zoals  gezegd vullen fillers iets op, maar de vraag is nu met welk middel wordt er iets opgevuld? Vroeger werd er gebruik gemaakt van permanente fillers en ook van siliconen. Deze fillers vulden bijvoorbeeld een rimpel op of gaven volume aan een bepaald gebied. Permanente fillers zijn echter niet te corrigeren en dus ook niet op te lossen. Ook waren toen de effecten op lange termijn nog niet bekend. Helaas ontstonden er veel complicaties door permanente fillers zoals ontstekingen, vreemd lichaam reacties  met als gevolg bijvoorbeeld misvormde gezichten. Vandaag de dag zijn permanente fillers in Nederland daarom verboden.

Wat is hyaluronzuur

Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van tijdelijke fillers. Deze fillers zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. Bij The Body Clinic werken wij alleen met A-merken hyaluronzuur, zoals Restylane, Teosyal of Saypha. Met deze hyaluronzuren zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd en ook de veiligheid op de lange termijn is bewezen. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterende en collageen stimulerend effect heeft op de huid. Door de natuurlijke veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur en dus het volume van de huid af. Hoe snel dit gaat, ligt aan onder andere de leefstijl, slijtage en erfelijkheid.

Fillers op basis van hyaluronzuur

Fillers op basis van hyaluronzuur kunnen worden toegepast wanneer men rimpels wil laten opvullen. Een rimpel die na verloop van tijd diep is geworden kan goed worden opgevuld met fillers. Ook de fijne rimpeltjes om uw mond zijn goed te behandelen. Een populaire behandeling met fillers zijn ook de wallen onder de ogen. Eigenlijk zijn bijna alle rimpels in uw gezicht geschikt om te behandelen met hyaluronzuur fillers. De arts zal na een consult met u beslissen welk merk het beste bij u past om tot het gewenste resultaat te komen. Elk merk heeft namelijk unieke eigenschappen, waardoor het in een bepaald gebied het best gebruikt kan worden.

Voor welke gebieden kan je een filler voor gebruiken?

Naast rimpels opvullen is een filler op basis van hyaluronzuur ook geschikt voor contourherstel en verbetering. Door het natuurlijk verouderingsproces waar wij allemaal mee te maken krijgen, nemen de vetreserves en het steunweefsel in het gezicht af. Dit resulteert in volume verlies. In uw jongere jaren had u wellicht wat vollere en stevigere wangen. Ook kunnen de slapen wat invallen waardoor uw voorhoofd smaller lijkt. Door aan de bovenkant van het gezicht de contouren op te vullen, herstelt u de  V-vorm in het gezicht, die jeugdigheid uitstraalt. Er zijn uiteraard ook nog andere gebieden die in aanmerking komen voor contourherstel, denk aan de jukbeenderen, neuslippenplooi, mondhoekplooi en kaaklijn.

Lipfillers en neuscorrectie

U komt niet alleen in aanmerking voor fillers op oudere leeftijd. Jongere mensen willen soms meer volume op bepaalde plekken in het gezicht. U wenst bijvoorbeeld vollere lippen dan die waarmee u geboren bent, Lipfillers bieden dan dé uitkomst. Minder bekend  is dat fillers ook geschikt zijn voor een zogeheten ‘liquid’ neuscorrectie. Stel u heeft een bobbeltje op uw neus dan kan dit met een filler verholpen worden. U hoeft dan geen operatieve ingreep te ondergaan. U heeft geen maandenlange hersteltijd nodig en het resultaat is direct zichtbaar.

neuscorrectie

Consult filler behandeling

Voorafgaand aan een filler behandeling worden er foto’s van u gemaakt. Daarna wordt het te behandelen gebied verdoofd met een crème. De arts bij The Body Clinic gaat samen met u uw wensen bespreken en analyseren wat de mogelijkheden zijn om zo tot het gewenste resultaat te komen. Wat u in gedachte heeft is niet altijd mogelijk of is niet altijd de beste oplossing. Het is daarom zeer belangrijk dat u voorafgaand aan een behandeling altijd eerst een consult heeft met één van onze ervaren artsen.

Voor een filler behandeling

Voor de filler behandeling raden wij u aan 1x 10mg Cetrizine te slikken tegen de zwelling. Om blauwe plekken  tegen te gaan adviseren wij u om van 5 dagen voor tot twee dagen na de behandeling Arnica druppels in te nemen. Mocht u voedingssupplementen, vitamines en/of visolie gebruiken dan raden wij u aan om hier 5 dagen voor de behandeling mee te stoppen. Alcohol heeft geen positieve invloed op de behandeling en  het is daarom belangrijk om vanaf 48 uur voor de behandeling geen alcohol meer te nuttigen. Tot slot raden wij u aan om geen bloedverdunnende medicatie zoals Asperine, Naproxen en Ibuprofen te gebruiken voor de behandeling ( paracetamol is wel toegestaan). Zo nodig dient u dit te overleggen met de voorschrijvende arts.

Na een behandeling met fillers

Na de behandeling kan het desbetreffende gebied wat gezwollen, rood en/of blauw zijn. In onze kliniek kunt u al direct gaan koelen. Wij raden aan dit 10-30 minuten vol te houden. Sporten na de behandeling raden wij af, evenals het aanbrengen van make-up. Vermijd contact met de geïnjecteerde huid en voorkom zonnestraling op het behandelde gebied. Gebruik minstens SPF 30. Ook adviseren wij u om geen gebruik te maken van een zonnebank en om minstens twee weken geen gezichtsbehandelingen zoals peelings, lasers en microdermabrasie te ondergaan. Geef uw huid de tijd om te herstellen. Twee weken na de behandeling komt u terug voor een controle. Mocht u geheel tevreden zijn dan is dit niet nodig. Mocht u twijfelen over het resultaat dan bent u uiteraard welkom om dit met onze arts te bespreken.

Resultaat van een filler behandeling

Het resultaat van fillers op basis van hyaluronzuur houdt ongeveer 12 maanden aan. Na twee weken is het definitieve resultaat zichtbaar. Het hangt van de persoon af hoe lang een filler daadwerkelijk blijft zitten. De een  breekt  het hyaluronzuur sneller af dan de ander. Het is daarom moeilijk om precies aan te geven  hoe lang een filler het gewenste resultaat behoudt.

Veiligheid fillers

Mocht u niet tevreden zijn met het resultaat  dan is het goed om te weten dat de fillers die wij gebruiken bij The Body Clinic oplosbaar en tijdelijk zijn. Wij gebruiken absoluut geen permanente fillers in onze kliniek in Amsterdam en Duiven.

Prijzen fillers

De prijzen zijn afhankelijk van welke indicatie en het aantal ml. Hier vindt u de prijslijst voor de actuele prijzen per gebied.

Filler behandeling Amsterdam

Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: [email protected].

Recent Posts
anti transpiratie okselskraaienpootjes botox