CLOSE

Hoe kom je van overmatig zweten af? Botox is een veilige en snelle oplossing!

nicoline nijman video background 4 3 1

Heb je last van overmatig transpireren en word je hier op warme zomerdagen extra mee geconfronteerd, dan kan dat heel vervelend zijn. Botox staat voor de meeste mensen bekend als een middel om spieren te laten ontspannen, waardoor rimpels verdwijnen. Tegenwoordig wordt Botox ook ingezet voor medische redenen zoals migraine en tandenknarsen. Wat veel mensen niet weten is dat dit wondermiddel ook een positief effect op zweten heeft. Dit wordt ook wel de Botoxdry behandeling genoemd. 

Overmatig transpireren

Zweten is een heel normaal verschijnsel, we doen dit allemaal om onze lichaamstemperatuur op peil te houden. Sommige mensen zweten echter veel meer dan normaal. Overmatig zweten wordt ook wel ‘hyperhidrose’ genoemd en kan op verschillende plekken voorkomen. Overmatig transpireren onder de oksels is het bekendste gebied, maar de handpalmen, voetzolen en bilnaad komen ook regelmatig voor.
Continue natte plekken, nare geurtjes of zweterige handen en/of voetzolen kan je dagelijks leven flink beïnvloeden. De mensen die deze klachten ervaren hebben vaak al tal van middelen geprobeerd om het zweten te laten stoppen, vaak zonder succes. Denk aan dubbele t-shirts dragen zodat de zweetplekken minder snel te voorschijn komen, elke soort deodorant of de zweetklieren afsluiten met jeuk en irritatie als gevolg.

Wat doet Botox tegen zweten?

In de medische wereld wordt Botox eigenlijk Botuline Toxine genoemd, Botox is slechts een merknaam. Zo bestaan er nog een aantal merken: Azzalure, Dysport en Bocouture. Bij The Body Clinic gebruiken wij A-merk Azzalure. Botuline Toxine heeft als eigenschap dat het de zenuw kan blokkeren waardoor een spier of zweetklier niet langer wordt aangestuurd. In het geval van overmatig zweten wordt de zenuw die jou laat zweten tijdelijk geblokkeerd met als resultaat droge oksels, handpalmen en/of voetzolen. 

Hoe gaat een anti-transpiratie behandeling met Botox is zijn werk?

De anti-transpiratie behandeling met Botox wordt ook wel een lunch treatment behandeling genoemd omdat je meestal binnen 15-20 min weer buiten staat. De arts bespreekt jouw probleem en gaat vervolgens per oksel puntjes zetten met een potlood. Op deze manier kan de arts precies zien welk gebied behandeld moet worden. Per oksel worden er 15-20 prikjes gezet met Botox. Bij The Body Clinic gebruiken wij ultra dunne naaldjes waardoor de behandeling minder pijnlijk is. Het is vaak de Botox zelf die na het injecteren een beetje kan prikken. Wij mengen de Botox met een speciaal oplosmiddel waardoor de behandeling nog comfortabeler wordt.

Voor de anti-transpiratie behandeling

  • Kom met schoon gewassen oksels, handen of voeten
  • Zorg dat de oksels haar vrij zijn zodat de arts de injecties op de juiste plek kan plaatsen.
  • De anti-transpiratie behandeling van de handpalmen en voetzolen is erg gevoelig. Wij vragen je daarom 30 min voor je afspraak aanwezig te zijn zodat je wordt ingesmeerd met verdovende crème.

Na de anti-transpiratie behandeling 

  • De huid is na de behandeling vaak wat gevoelig, rood en gezwollen. Dit is heel normaal en neemt na enkele uren af. 
  • Na de behandeling kan je je dagelijkse activiteiten hervatten.
  • De eerste 24 uur na de behandeling raden wij je aan geen activiteiten te ondernemen waarbij je hevig gaat zweten. Dit om een optimaal effect te bereiken en irritatie van de oksels of een overig gebied te vermijden. 
  • Niet heet douchen tot 24 uur na de behandeling.
  • Geen deodorant gebruiken tot 24 uur na de behandeling.

Risico’s van een anti-transpiratie behandeling met Botox

Botox is een veilig en geregistreerd geneesmiddel. Er is een minimale kans op bijwerkingen. Mocht je toch na de behandeling toch nog vragen hebben dan staan onze artsen altijd voor je klaar.

Resultaat van een anti-transpiratie behandeling 

Een anti-transpiratie behandeling met Botox werkt de eerste keer gemiddeld zo’n 4 maanden. Door de behandeling consequent te herhalen kan het effect langer aanhouden. In sommige gevallen hoef je na meerdere behandelingen pas na 6-9 maanden weer behandeld te worden. 

Recent Posts
22bodyclinic news villadarte fillers botox2222bodyclinic dionnedeibel denhaagrotterdam indebuurt22