CLOSE

Natuurlijke lippen met fillers is precisiewerk

bart biermans arts the body clinic 1

Hoe maak ik een natuurlijke lip

Bent u nieuwsgierig naar lipfillers, maar bent u bang voor de zogeheten ‘duck face’? Bij ons ons in de kliniek is het streven altijd om een zo natuurlijk mogelijke lip te creëren met lipfillers. Een natuurlijk uitziende lip heeft onder andere te maken met gezichtsvorm, de hoeveelheid fillers en waar de lipfiller exact wordt ingespoten. Een natuurlijk lip creëren luistert nauw en is precisiewerk. Ik raad u dan ook aan deze behandeling door een ervaren en kundige arts te laten uitvoeren. In dit artikel leg ik hier mee over uit.

Lippen zijn de blikvanger van het gezicht

Iedereen is uniek als het om lippen gaat. Wist u dat de mens de enige diersoort is die uitwendig gekeerde en dus zeer zichtbare lippen heeft? Zelfs de mensaap heeft naar binnen gekeerde lippen. Als we iemand aankijken gaat de eerste aandacht uit naar de ogen en vervolgens naar de lippen. Onze lippen zijn daarom een echte blikvanger. Lipfillers voor een vrouwelijke, jeugdige en sensuele uitstraling

Doordat onze lippen naar buiten gekeerd zijn zijn ze zeer duidelijk zichtbaar. Vrouwen beschikken over het algemeen over meer uitgesproken lippen dan mannen. Volle lippen blijken uit het onderzoek van van Perret en collega’s 1998 [1] een kenmerk te zijn voor een vrouwelijke uitstraling in het gezicht. Vollere lippen zorgen naast een vrouwelijke uitstraling ook voor een jeugdige en sensuele uitstraling. Het is daarom niet zo vreemd dat lipfillers een zeer populaire behandeling is bij ons in de kliniek.

De gezichtsvorm als uitgangspunt voor lipfillers

De vraag is nu alleen hoeveel moeten de lippen worden opgevuld om tot het gewenste, maar zeker ook tot een natuurlijk resultaat te komen. Uw gezichtsvorm speelt hierbij een grote rol. Als cosmetisch arts kijk ik naar de verhoudingen van uw gezicht om te bepalen hoeveel de lippen kunnen worden opgevuld om een natuurlijke lip te creëren die past bij uw gezicht. Lippen horen idealiter een bepaalde verhouding te hebben. De bovenlip hoort net iets kleiner te zijn dat de onderlip. Ik raad altijd aan om in eerste instantie de lippen naar exacte verhouding op te vullen. De lippen moeten namelijk bij het gezicht blijven passen.

Een natuurlijke lip

Lippen opvullen met lipfillers kan op verschillende manieren. Indien u een natuurlijk resultaat wenst dan raad ik in de meeste gevallen aan de liprand minimaal te laten opvullen. Een te grote liprand kan namelijk een ‘duck face’ opleveren. Door het accent te leggen op het lippenrood worden de lippen in zijn geheel iets vergroot, dit resulteert in een natuurlijke lip. Daarnaast raad ik in de meeste gevallen aan om niet meer dan 1ml filler te gebruiken tijdens een behandeling.

Wat is een filler precies?

Uw lippen worden opgevuld met een filler, dit is een doorzichtige lichaamseigen gel op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die al voorkomt in ons lichaam, deze stof neemt naarmate wij ouder worden in hoeveelheid af. Met fillers kan je iets opvullen, dit kunnen rimpels zijn maar je kan met fillers ook volume aanbrengen zoals in de lippen.

Volume lippen neemt af door het ouder worden

Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af. Dit is ook duidelijk te zien in de lippen. Onze lippen worden smaller, valer van kleur en de grens tussen de lippen en de aangrenzende huid vervaagt. Door de lippen in deze situatie op te vullen ziet u er weer jeugdig uit.

Gratis consult voor lipfillers

Indien u geïnteresseerd bent om in deze behandeling dan raad ik u aan om een afspraak te maken voor een gratis consult met één van onze artsen. Tijdens dit consult kunt u uw wensen uitleggen en geeft de arts aan wat mogelijk is. Onze artsen zullen te allen tijde streven naar een natuurlijk resultaat!

Literatuurlijst

[1] Perrett, D.I., Lee, K. J.,  Penton-Voak, I., Rowland, D., Yoshikawa, S., Burt, D. M., Henzi, S. P., Castles, D. L. & Akamatsu, S. (1998). Effects of sexual dimorphism on facial attractiveness. Nature; 394, 884-887.

Recommended Posts
stoppen met fillersbotox is een vergif