CLOSE

Populariteit van Botox blijft toenemen

dionne deibel arts the body clinic 1

Het einde van het jaar nadert en dan is het altijd leuk om even te kijken naar de cijfers. In deze blog kijken we naar de populariteit van Botox.

Botox zit in de lift

Het gebruik van Botox in Nederland zit in de lift. Volgens recente statistieken gebruiken jaarlijks meer dan één miljoen Nederlanders deze populaire cosmetische ingreep. Dit aantal is gestaag toegenomen sinds 2010, toen “slechts” 500.000 mensen werden behandeld. We zien deze groeicijfers ook terug bij ons in de klinieken.

Trend uit de VS

Botox is een injecteerbare vorm van botulinetoxine die de gezichtsspieren tijdelijk ontspant om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Het werd voor het eerst goedgekeurd door de FDA in 2002 voor cosmetisch gebruik en sindsdien is de populariteit exponentieel gegroeid. Volgens statistieken van de American Society of Plastic Surgeons (ASPS) werden er alleen al in 2019 7 miljoen Botox-procedures uitgevoerd in de VS – een stijging van 6% ten opzichte van 2018! Aangezien trends uit de VS meestal hun weg naar Europa vinden, is er dus geen reden om te twijfelen aan een verdere opmars van de populariteit van Botox.

Rede van populariteit

De stijgende trend van Botox kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder verbeterde technologie en technieken die Botox-behandelingen veiliger en effectiever maken dan ooit tevoren. Bovendien hebben beroemdheden zoals Kim Kardashian geholpen het gebruik ervan te normaliseren, waardoor het gemakkelijker wordt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van de behandeling zonder angst voor oordeel of stigma.

Preventieve Botox

Behalve dat het cosmetisch wordt gebruikt om rimpels te verminderen en de huidtextuur te verbeteren, gebruiken veel artsen Botox nu als een preventieve maatregel tegen tekenen van veroudering vanwege het vermogen om spierbewegingen te vertragen, waardoor de huid na verloop van tijd glad blijft. Dit betekent dat cliënten, die op jongere leeftijd beginnen met het krijgen van injecties, deze later, als ze ouder zijn, misschien niet zo vaak meer nodig hebben – wat hen op de lange termijn behandelingen kan besparen.

Over het algemeen, met technologische vooruitgang in combinatie met een groter bewustzijn over wat Botox kan doen voor iemands uiterlijk, is het geen wonder dat zoveel mensen tegenwoordig voor deze behandelingsoptie kiezen.

Recent Posts
eenvandaag afvallen met injecties 1 122bodyclinic lipfillers hoelang22jpg