CLOSE

Wat zijn rokerslijntjes?

Rokerslijntjes ontstaan vooral bij rokende mensen, maar je kunt ze ook krijgen als je nog nooit gerookt hebt. Dat roken niet bevorderlijk is voor de conditie van de huid, is algemeen bekend. Door het constante samentrekken van de mondspieren tijdens het inhaleren van een sigaret ontstaan er rimpels rondom de mond. Daarom worden deze in de volksmond ook wel rokerslijntjes of  plooirokje genoemd.

Wat kan je doen tegen rokerslijntjes?

Met fillers zijn de rimpels rondom de mond goed te behandelen.  Wanneer er sprake is van aanzienlijk volumeverlies rondom de mond dan raden wij een filler behandeling aan. Maar wanneer er geen tot amper sprake is van volumeverlies, dan kan een behandeling met botox een optie zijn. Botulinetoxine zorgt ervoor dat de spieren rondom uw mond tijdelijk ontspannen waardoor rimpels en lijnen kunnen wegtrekken. Een combinatie van fillers en botox is ook een optie.

Wat is de oorzaak van deze lijntjes?

Verticale rimpels boven de lippen hebben diverse oorzaken. Roken is daar zeker één van, maar ook blootstelling aan ultraviolet licht, gezichtsexpressie (zoals tuiten van de mond), erfelijkheid en leeftijd spelen een rol.

De behandeling

Rokerslijntjes lopen meestal van de neus tot de lip en kunnen uw gezicht ouder laten lijken. Door een filler behandeling voor rokerslijntjes uit te laten voeren bij The Body Clinic zijn de lijntjes boven uw lip ongeveer een jaar lang minder zichtbaar. Na één behandeling ziet u direct resultaat en heeft u een jongere uitstraling.

Met het behandelen van rokerslijntjes kunt u nooit te vroeg beginnen. Wanneer de lijntjes namelijk al geruime tijd bestaan, ontstaan er kleine littekentjes. Door deze littekentjes zijn rimpeltjes moeilijker te verwijderen.

Voor de behandeling

Wij vragen u om 30 minuten voor  uw afspraak aanwezig te zijn zodat u een medische vragenlijst kunt invullen en wij foto’s van u kunnen maken voor uw dossier bij The Body Clinic. Vervolgens smeren wij de rimpels boven de lip in met verdovende zalf (emla). Nadat deze is ingewerkt begint de behandeling. Uiteraard bespreekt de arts eerst uw wensen en de mogelijkheden om deze wensen te vervullen. De hyaluronzuur filler wordt via een naald in de huid gespoten.

Na de behandeling van de rokerslijntjes

Na de behandeling kan het gebied rondom de mond wat gezwollen zijn. Ook kunnen er wat blauwe plekjes ontstaan. Wij adviseren u om na de behandeling bij ons in de kliniek de behandelde plekken te koelen. Wij voorzien u van icepacks. De hyaluronzuur fillers die wij gebruiken hebben ongeveer 12 maanden zichtbaar resultaat.

Behandeling in onze kliniek in Amsterdam of Duiven

Altijd goed om te weten is dat wij fillers op basis van hyaluronzuur gebruiken bij The Body Clinic. Deze fillers zijn tijdelijk en ook op te lossen mocht het resultaat niet gewenst zijn. U bent welkom voor een vrijblijvend consult.

Prijs behandeling rokerslijntjes

De rimpels boven de lip (rokerslijntjes) behandelen met hyaluronzuur inclusief liplijntjes kost 600 euro.

Afspraak bij The Body Clinic

Het consult en de behandeling wordt altijd uitgevoerd door een arts. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: [email protected].

Recent Posts
restylaneradiesse