CLOSE

Hoe kom ik van mijn fronsrimpel af?

danielle miggelenbrink nederstigt manager bodyclinc

Iedereen fronst, de ene heftiger dan de ander. Na verloop van tijd kan de fronsrimpel in de huid blijven staan. Door het vele fronsen ontstaat er een blijvende lijn tussen de wenkbrauwen. Dit kan een boze of strenge uitstraling tot gevolg hebben. De fronsrimpel komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en op jonge of latere leeftijd ontstaan.

Wat is een fronsrimpel?

Tijdens het fronsen trek je de spiertjes tussen de wenkbrauwen samen. Niet iedereen krijgt een fronsrimpel. Dit is helemaal afhankelijk van hoe heftig en hoe vaak iemand fronst. Daarnaast heeft het te maken met erfelijkheid.

Hoe ontstaat de fronsrimpel?

De fronsrimpel ontstaat doordat u op een klein scherm kijkt, zoals de telefoon of tegen de zon inkijkt. Door het veelvuldig samentrekken van de spiertjes tussen de wenkbrauwen kunnen deze rimpels ook in rust in de huid blijven staan. U heeft hierdoor een blijvende boze en/of strenge uitstraling gekregen en dit is uiteraard niet wat u wilt. U krijgt vaak de vraag of u boos of chagrijnig bent terwijl u zich helemaal niet zo voelt. Door deze fronsrimpel te behandelen met botox (Azzalure) plooit de huid tussen de wenkbrauwen niet meer, met als gevolg een rustige uitstraling.

Andere gevolgen van fronsen

Naast een boze en/of strenge uitstraling kan fronsen ook zorgen voor hoofdpijn of migraine. Door de spierspanning tussen de wenkbrauwen ervaart u een vervelende pijn in uw voorhoofd. Een erg vervelende bijkomstigheid van fronsen zonder enige medische oorzaak. Indien uw frons resulteert in een blijvende rimpel in rust en/of in hoofdpijn dan kan een botox behandeling een goede oplossing zijn.

Fronsrimpel opvullen

In sommige gevallen blijft de fronsrimpel sterk in de huid staan zelfs wanneer u niet fronst. Een botox behandeling zal er dan voor zorgen dat de rimpel niet erger kan worden. Maar u wilt natuurlijk ook af van de rimpel die al in de huid staat. Een botox behandeling in combinatie met een hyaluronzuur filler behandeling is voor u dan de juiste oplossing. Zo pakt u de twee problemen in één keer samen aan. Met een filler kunt u daadwerkelijk een bepaald gebied opvullen. In dit geval wordt de fronsrimpel opgevuld. 

Gratis consult fronsrimpel

Een behandeling met botox bij een cosmetisch kliniek is voor veel mensen een grote stap. Het is daarom altijd goed om voorafgaand aan de behandeling eerst langs te komen voor een vrijblijvend consult. De arts bespreekt de mogelijkheden met u en legt uiteraard uit wat een Botox is en of dit de geschikte behandeling voor u is. Soms is het namelijk zo dat de fronsrimpel al zo diep in de huid staan dat een behandeling met Botox niet genoeg is. Of een filler behandeling ook nodig is wordt tijdens het consult met u besproken. De arts stelt vervolgens een behandelplan voor u op om de fronsrimpel zo optimaal mogelijk te verzachten.

voor foto botox frons man

na foto frons man

Kliniek botox fronsrimpel

De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en regio Arnhem (Duiven).

Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: [email protected].

cosmetischeingrepen beeldmerk hoofdzin bijzin rgb 2018

cosmetisch arts knmg

Recent Posts
botox in lippenamsterdam 2 2