CLOSE

Lipolyse behandeling

De oplossing tegen een onderkin

dionne deibel arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Dionne Deibel

Wat houdt de Lipolyse behandeling voor uw onderkin in?

Wilt u uw onderkin verminderen, maar wilt u niet dat er gesneden wordt? Dan is lipolyse door middel van injecties een goed alternatief voor liposuctie. Lipolyse is een medische techniek om lokaal vet op te lossen. Tijdens de behandeling wordt de stof desoxycholzuur in de onderkin geïnjecteerd. Dit is een galzout, een stof die van nature aanwezig in het lichaam is om vet in water op te kunnen lossen.Door het inspuiten van desoxycholzuur worden de vetcellen in uw onderkin afgebroken. Het vet komt vrij en wordt via de bloedbaan vervoerd naar de lever en wordt daar opgelost. Het lichaam voert de vetcellen in gedurende twee tot vier weken af.

Wat houdt de Lipolyse behandeling voor uw onderkin in?

Wilt u uw onderkin verminderen, maar wilt u niet dat er gesneden wordt? Dan is lipolyse door middel van injecties een goed alternatief voor liposuctie. Lipolyse is een medische techniek om lokaal vet op te lossen. Tijdens de behandeling wordt de stof desoxycholzuur in de onderkin geïnjecteerd. Dit is een galzout, een stof die van nature aanwezig in het lichaam is om vet in water op te kunnen lossen.Door het inspuiten van desoxycholzuur worden de vetcellen in uw onderkin afgebroken. Het vet komt vrij en wordt via de bloedbaan vervoerd naar de lever en wordt daar opgelost. Het lichaam voert de vetcellen in gedurende twee tot vier weken af.

 • juvederm gallery 2
 • lipfillers
 • juvederm gallery 4
 • rokerslijntjes
 • juvederm gallery 1
 • juvederm gallery 3

Waarom een lipolyse behandeling?

Indien u van uw onderkin af wilt, maar u snijden niet ziet zitten, dan is Lipolyse een prachtig alternatief. De nalast en risico’s van liposuctie zijn vele malen groter dan die van een Lipolyse behandeling, denk bijvoorbeeld aan ernstige zwellingen, infecties en gevoelloosheid op de plek van de behandeling. Een onderkin bestaat vaak uit hardnekkig vet, waar sporten en gezond eten niet tegenop kunnen. Het ontstaan van een onderkin is vaak het gevolg van veroudering, overgewicht of erfelijke factoren.

 • Zeer effectief tegen een onderkin

De Lipolyse behandeling

U dient 30 minuten voor de behandeling aanwezig te zijn voor de verdovende crème. Door de verdovende crème zult u minder ervaren tijdens de Lipolyse behandeling. De behandeling blijft wel gevoelig. De huid wordt gereinigd en het behandelgebied wordt nauwkeurig afgetekend. Vervolgens worden er een paar (gemiddeld ongeveer 10) prikjes in het vetweefsel van de onderkin geïnjecteerd. De vetcellen in de onderkin worden door het middel afgebroken. Er ontstaat een ontstekingsreactie waardoor de vetcellen permanent verdwijnen en de huid minder vol is en daardoor strakker oogt.

Het behandelde gebied zal rood en warm aanvoelen door de ontstekingsreactie, dit is volkomen normaal. Er zal ook wat zwelling zichtbaar zijn, deze houdt 2 tot 4 weken aan. Daarnaast zal het behandelde gebied enkele dagen beurs aanvoelen. Er zijn meestal 2 tot 3 behandelingen voor de onderkin nodig, dit met een tussentijd van 8 weken. 80% van de patiënten blijkt tevreden na 3 behandelingen. Het resultaat is geleidelijk zichtbaar.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): 7
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: Onbepaalde tijd
Controle: Na 8 weken

Het gebied

Wilt u van die vervelende onderkin af en een strakkere kaaklijn creëren? Lipolyse is een vrij eenvoudige en definitieve oplossing. Belangrijk om te weten is dat Lipolyse alleen wordt ingezet om kleine, lokale vetophopingen op te lossen zoals de onderkin. Indien u als doel heeft om gewicht te verliezen, dan is dit niet de juiste behandeling voor u. Na het verwijderen van het vet in de onderkin heeft u weer een slanke onderkin en strakkere contouren. De eenmaal afgebroken vetcellen zullen op die plaatsen niet meer terugkomen.

 

lipolyse gebied

Natuurlijk resultaat Lypolise

Bij The Body Clinic streven wij ten alle tijden naar een natuurlijk resultaat. U zult er niet compleet anders uit komen te zien na de Lipolyse behandeling. Lipolysekan u echter wel een frisse en jeugdige uitstraling geven. Tijdens het consult met de arts worden uw wensen nauwkeurig besproken. Wij garanderen een behandeling op maat waarbij er altijd wordt gekeken naar de contouren en vorm van uw gezicht, voor een optimaal natuurlijk resultaat.
Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de Lipolyse behandeling

Voor de Lipolyse behandeling
 • Neem op de dag zelf, ongeveer 2 uur voor de behandeling 2 stuks paracetamol van 500mg in.
 • Wij verzoeken u minimaal 30 minuten vóór de Lipolyse behandeling aanwezig te zijn voor de verdovende crème.
 • Om blauwe plekken te voorkomen: Stop vijf dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en drink geen alcohol 48 uur vóór de behandeling.
 • Gebruik liever, zonodig in overleg met uw arts, ook geen Aspirine, Naproxen of Ibuprofen omdat deze bloedverdunnend werken.
 • U kunt 5 dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels tot 2 dagen na de behandeling.

Na de Lipolyse behandeling
 • Na de behandeling kunt u direct doorgaan met uw normale bezigheden. Wij adviseren echter wel om de eerste 2 dagen geen zware lichaamsactiviteiten te ondernemen.
 • Om blauwe plekken en zwelling na de behandeling tegen te gaan kunt u direct koelen bij ons in de kliniek. Regelmatig koelen bij thuiskomst zorgt voor een vlot herstel.
 • Indien u napijn ervaart kunt u paracetamol innemen.
 • De onderkin kan gedurende 7 dagen rood zijn en er kunnen blauwe plekken aanwezig zijn. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden oppakken.

Hersteltijd Lipolyse
 • Na 7 tot 10 dagen is bijna iedere patiënt hersteld en zijn er geen zwellingen, roodheid of blauwe plekken meer te zien.

Duur resultaat Lipolyse
 • In de eerste weken na de behandeling wordt de onderkin vaak dikker en rood door de injectie met desoxycholzuur. Deze reactie is normaal.
 • Na ongeveer 4 weken is het eerste resultaat te zien en na ongeveer 8 weken kan een vervolgafspraak worden ingepland.
 • Er zijn ongeveer 2-3 behandelingen met Lipolyse nodig voordat het gewenste resultaat is bereikt.

Gratis Intake Lipolyse

Voordat u behandeld kunt worden aan uw onderkin, dient u een intake afspraak te maken bij een van onze artsen om te beoordelen of u geschikt bent voor een lipolyse behandeling. Uw gezondheid wordt in kaart gebracht en eventuele alternatieven worden besproken. Ook worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Eventuele leefregels voor en na de behandeling worden met u besproken en bijwerkingen en risico’s worden in kaart gebracht.

Veiligheid Lipolyse

Lipolyse is CE-gecertificeerd, dit houdt in dat dit middel door Europa is goedgekeurd en veilig bevonden is. Er kunnen problemen ontstaan wanneer het middel niet in het vetweefsel wordt geïnjecteerd maar in ander weefsel. Eveneens kunnen grote hoeveelheden van de stof in grotere oppervlaktes problemen veroorzaken. Wij kiezen er bij The Body Clinic om slechts de onderkin te behandelen en de onderkin dusdanig af te tekenen dat alleen het vetweefsel wordt behandeld.

Prijzen Lipolyse

Behandeling lipolyse Prijs
Behandeling lipolyse onderkin € 495,-

FAQ Lipolyse

Wat kost een lipolyse behandeling?

Een Lipolyse behandeling kost bij The Body Clinic € 495,-. Een vrijblijvend consult en de controle afspraak zijn bij de kosten inbegrepen.

Is een Lipolyse behandeling gevaarlijk?

Indien u slechts kleine oppervlaktes laat behandelen en wanneer het middel alleen in het vetweefsel wordt geïnjecteerd is Lipolyse niet gevaarlijk.

Wordt Lipolyse vergoed door de zorgverzekering?

Lipolyse wordt niet door de zorgverzekering vergoed. Een onderkin is geen medische indicatie.

Kan ik naast een Lipolyse behandeling direct een fillers of Botox behandeling ondergaan?

Je kan een botox behandeling direct naast een lipolyse behandeling laten doen. Voor een filler behandeling raden wij aan 2 weken tussen de lipolyse behandeling en de filler behandeling te plannen.

Waar kan ik terecht voor een lipolyse behandeling?

U kunt terecht bij onze kliniek in Amsterdam en Duiven voor een lipolyse behandeling. Tijdens een consult zal er samen met uw behandelend arts gekeken worden of een lipolyse behandeling het beste bij u en uw wensen past. Voor het maken van een gratis consult, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via [email protected]

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Overige behandelingen