CLOSE

Teosyal

Laat zien wie je bent

nicoline nijman arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Nicoline Nijman

Teosyal

Teosyal is een biologisch afbreekbare, niet-dierlijke, heldere gel op basis van hyaluronzuur. Teosyal is verkrijgbaar in acht varianten, elk met een specifiek effect het onzichtbaar maken van fijne lijntjes, meer volume geven aan de lippen, het verbeteren van gezichtscontouren). Teosyal kan geïnjecteerd worden in het gehele gelaat en in de hals.

Teosyal

Teosyal is een biologisch afbreekbare, niet-dierlijke, heldere gel op basis van hyaluronzuur. Teosyal is verkrijgbaar in acht varianten, elk met een specifiek effect (het onzichtbaar maken van fijne lijntjes, meer volume geven aan de lippen, het verbeteren van gezichtscontouren). Teosyal kan geïnjecteerd worden in het gehele gelaat en in de hals.

 • Jukbeenderen 3
 • videobellen
 • wangen gallery 3
 • juvederm gallery 2
 • botox
 • wangen gallery 4

Waarom een filler behandeling met Teosyal?

De Teosyal producten zijn verkrijgbaar met lidocaïne (pijnstiller). Inmiddels zijn er miljoenen behandelingen veilig en zonder problemen uitgevoerd met Teosyal. Teosyal wordt geproduceerd volgens de strengste veiligheidseisen in Genève, Zwitserland. Teosyal heeft ook een FDA-goedkeuring, wat betekent dat het bijzonder veilig is in gebruik.

 • meest uitgebreide productaanbod
 • voor iedere indicatie een injectable beschikbaar
 • uitstekende kwaliteit en duurzaamheid en veiligheid
 • 5 miljoen behandelingen uitgevoerd

De behandeling

Tijdens het consult of voorafgaand aan de Teosyal behandeling worden er foto’s gemaakt. Deze komen in uw persoonlijke dossier en mede aan de hand hiervan wordt op de controleafspraak beoordeeld wat het effect van de behandeling is. Wij adviseren u om een half uur voor de geplande behandeling in onze kliniek aanwezig te zijn, zodat er een verdovende crème (Emla crème) kan worden aangebracht op het te behandelen gebied. U krijgt een na-behandelprotocol mee, waarin de eventuele beperkingen na de behandeling met deze rimpelvuller worden beschreven. Op de controleafspraak worden er na-foto’s gemaakt.

Voorbereiding: 20 minuten
Verdoving: Nee
Pijnloos: Ja
Materiaal: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig

Natuurlijk resultaat

De artsen van The Body Clinic gebruiken tijdens de eerste Teosyal behandeling liever iets minder van het product, om vervolgens tijdens de gratis controleafspraak een zogenaamde touch-up uit te voeren. Zo kunnen wij u het beste en meest natuurlijke resultaat garanderen. Teosyal is een hyaluronzuur; deze stof zorgt voor natuurlijke hydratatie en stimuleert de aanmaak van collageen  en heeft zo een verbeterend effect op de huid. U krijgt bij ons een eerlijk advies en een behandelplan op maat. Wij gaan voor jeugdige vormen en een fris voorkomen – zonder extravagante effecten. U wilt er immers beter uitzien, niet anders. Dat is onze kracht. Less is more.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

U dient een half uur voor de behandeling met Teosyal aanwezig te zijn voor het aanbrengen van de verdovende crème. Om blauwe plekken te voorkomen kunt u het beste 48 uur voor de behandeling met Teosyal geen alcohol gebruiken. Wij adviseren u vijf dagen van te voren Arnica druppels te slikken. Graag 5 dagen voor de behandeling stoppen met alle visolie, vitamines en voedingssupplementen. Aangezien Aspirine, Ibrufen en Naproxen het bloed verdunnen, gelieve deze medicatie niet te gebruiken enkele dagen voor de behandeling. Overleg wel met uw behandeld arts of dit mogelijk is.

Na de behandeling

Vermijd  de eerste paar uur na de Teosyal behandeling make-up in het behandelde gebied. Vermijd vooral in de eerste week na de Teosyal behandeling direct zonlicht (ook niet naar de sauna of zonnebank). In het behandelde gebied gelieve u geen behandeling te ondergaan bij een schoonheidsspecialist, zoals een laser, peeling of scrub. Na twee weken heeft u een controle afspraak in onze kliniek.

Hersteltijd

De eerste paar dagen na uw behandeling met Teosyal kunt u last hebben van zwelling en van blauwe plekjes. Zwellingen zullen na een paar dagen verdwijnen en  blauwe plekjes mag u na enkele uren camoufleren.

Duur resultaat

U heeft ongeveer een jaar plezier van een behandeling met Teosyal. Er zijn echter individuele verschillen. Heel soms breekt het lichaam de filler versneld af. Er kan dan gekeken worden of u geschikt bent voor een andere filler.

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u voor uw Teosyal behandeling een vrijblijvende en kosteloos een consult met één van haar artsen aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies. Indien gewenst, kunt u nog dezelfde dag behandeld worden met een Teosyal-filler.

Veiligheid

Teosyal is een uiterst veilige hyaluronzuur-filler, die al lange tijd op de markt is en waarvan de veiligheid ook op de lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een (allergische) reactie uiterst klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyazon, een oplosvloeistof. Na het inspuiten van deze vloeistof zal Teosyal binnen enkele dagen oplossen.

Prijzen

Behandeling Teosyal Price
Filler behandeling Teosyal Redensity vanaf € 550

De prijs van een wallen behandeling onder de ogen met Teosyal Redensity kost 750 euro.

FAQ

Wordt een behandeling met Teosyal altijd door een arts uitgevoerd bij The Body Clinic?

Ja, alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen, Bart Biermans en Nagita Grover van The Body Clinic zijn lid van de NVCG en BIG geregistreerd.

Is Teosyal een filler op basis van hyaluronzuur?

Ja, Teosyal is een heldere, niet dierlijke, biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur. Deze filler bevat bovendien  anti-oxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren wat zorgt voor een betere huidconditie.

Is Teosyal een tijdelijke filler?

Ja, Teosyal is net als onze andere fillers een niet permanente filler. Permanente fillers zijn verboden in Nederland. De filler is op basis van hyaluronzuur en wordt uiteindelijk binnen 12 maanden door het lichaam zelf afgebroken. Wanneer u niet tevreden bent over het resultaat, kunt u de filler laten oplossen.

Krijg ik een onnatuurlijk uiterlijk door een Teosyal behandeling?

De artsen van The Body Clinic vinden het erg belangrijk om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. Zij nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. De artsen zullen alleen maar volume toevoegen op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Zo kunnen wij een natuurlijk resultaat garanderen.

Krijg ik bobbels van een Teosyal filler?

Een tijdelijke zwelling na de behandeling kan voelen als een bobbel, maar dit trekt na twee weken weg. U krijgt geen permanente bobbels van een Teosyal filler, aangezien de basis hiervan hyaluronzuur is. Hyaluronzuur kan ten alle tijden worden opgelost.

Mag ik na een Teosyal behandeling in de zon?

Wij adviseren na een Teosyal behandeling de eerste week uit het directe zonlicht te blijven. Ons advies is ook geen zonnebank te nemen in de week na de behandeling.

Wanneer mag ik na een behandeling met Teosyal weer aan het werk?

Of u direct weer aan het werk kunt, ligt aan een aantal factoren: de grootte van de behandeling, uw eigen gevoeligheid voor blauwe plekken en zwelling en ten slotte of u de regels om blauwe plekken te voorkomen heeft nageleefd. Daarom adviseren wij altijd enkele  dagen vrij te nemen als u nog nooit behandeld bent met fillers.

Is een behandeling met Teosyal pijnlijk?

Wij gebruiken altijd een verdovende crème (Emla).  Ook in de filler zelf zit lidocaïne (verdoving). Toch zal voor een aantal mensen de behandeling nog wel gevoelig zijn.  Na de behandeling krijgt u van de arts een koelelement, zodat u het behandeld gebied kunt koelen.

Wanneer zie ik resultaat van een behandeling met Teosyal?

Direct na de behandeling zult u al resultaat zien. Het effect kan in de komende dagen na de behandeling wel iets minder worden, aangezien er direct na de behandeling nog sprake kan zijn van enige zwelling. U komt twee weken na een Teosyal behandeling op een controle afspraak met uw behandelend arts om het resultaat te beoordelen.

Wat zijn de risico's van een Teosyal behandeling?

Er zijn minimale risico’s verbonden aan een Teosyal behandeling, aangezien Teosyal een veilige en betrouwbare filler is op basis van hyaluronzuur. Prikgerelateerde bijwerkingen zijn mogelijk oa. roodheid, zwelling en een blauwe plek.

Wat zijn de kosten van een Teosyal behandeling?

De prijs is afhankelijk van het gebied en de gebruikte hoeveelheid Teosyal. De prijs voor 1 ml is 550 euro.

Waar kan ik behandeld worden?

The Body Clinic heeft twee klinieken, te weten in Amsterdam en in Duiven (vlakbij Arnhem). U kunt hier terecht voor een gratis consult en voor behandeling. Wij zijn te bereiken op ons telefoonnummer 020-4638668 of via [email protected].

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Producten

 • Azzalure
 • Hyaluronzuur
 • Juvederm
 • Princess
 • Radiesse
 • Restylane
 • Sculptra
 • Teosyal