CLOSE

Sculptra

De collageen stimulerende injectie

rose bischoff arts body clinic 600x600 3

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Rose Bischoff

Sculptra

Sculptra stimuleert de huid om collageen (bindweefsel) aan te maken, waardoor de diepte van de rimpel verminderd. Dit is een langzaam proces, het optimale resultaat is dan ook na enkele maanden zichtbaar. U heeft twee tot vier jaar plezier van de rimpelbehandeling met Sculptra. Afhankelijk van uw leeftijd, leefgewoonten, de kwaliteit van de huid en uw verwachting van het resultaat, zijn er een tot drie behandelingen nodig.

Sculptra

Sculptra stimuleert de huid om collageen (bindweefsel) aan te maken, waardoor de diepte van de rimpel verminderd. Dit is een langzaam proces, het optimale resultaat is dan ook na enkele maanden zichtbaar. U heeft twee tot vier jaar plezier van de rimpelbehandeling met Sculptra. Afhankelijk van uw leeftijd, leefgewoonten, de kwaliteit van de huid en uw verwachting van het resultaat, zijn er een tot drie behandelingen nodig.

 • sculptra gallery2
 • afgangende mondhoeken gallery 2
 • kincorrectie
 • acne littekens verwijderen
 • thermage gallery 4
 • slappen opvullen gallery 2

Waarom een behandeling met Sculptra?

Sculptra kan als collagen stimulator goed gebruikt worden voor:

 • Algehele huidverstrakking en -verbetering
 • Volume terugbrengen (meer dan twee behandelingen nodig)

Er zijn ook nog andere indicatiegebieden. Uw cosmetisch arts kan u hier meer over vertellen.

De Sculptra behandeling

Voordat u behandeld kunt worden met Sculptra, vult u eerst een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst in. Daarna maakt de arts foto’s voor uw medisch dossier. Nadat de arts het te behandelen gebied heeft afgetekend, zullen er enkele prikjes in het te behandelen gebied worden gezet. Een behandeling met Sculptra duurt tussen de twintig en dertig minuten. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per individu.

Prijs: Vanaf €500
Voorbereiding: Geen
Verdoving: Wanneer gewenst (30 min voor afspraak aanwezig)
Gebieden: Gezicht, hals, decolleté, buik
Materiaal: Poly-L-melkzuur
Pijn (0-10): 5
Veiligheid: Uiterst veilig

Resultaat van de Sculptra behandeling

Het resultaat van Sculptra is na 8 weken zichtbaar, waarna wij adviseren om een vervolgbehandeling te doen. Sculptra is een bio stimulator en het resultaat bouwt zich op. Na de behandeling kan er enige roodheid en zwelling optreden in het behandelde gebied. In een enkel geval kunnen er blauwe plekjes ontstaan. U krijgt een nabehandelprotocol mee, waarin de eventuele beperkingen na de behandeling met Sculptra worden beschreven. Belangrijk: U dient het gebied zelf goed te masseren (5 dagen, 5 x per dag, 5 minuten te masseren) na de behandeling.

Voor en na foto’s

Combinatiebehandeling: Sculptra en Morpheus8

Sculptra en Morpheus8 zijn behandelingen die, wanneer gecombineerd, een holistische benadering geven voor de ultieme collageenstimulatie. Sculptra stimuleert de groei van fibroblasten. Dit zijn cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen. Morpheus8 werkt met radiofrequentie, de huid wordt tijdens de behandeling gecontroleerd verwarmd. De verwarming van de huid zet de fibroblasten in de huid aan tot het aanmaken van collageen.

De combinatie van Sculptra en Morpheus8 zorgt ervoor dat het verhoogde aantal fibroblasten extra gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt er meer collageen aangemaakt. Deze combinatiebehandeling wordt daarom gezien als ultiem collageen stimulerende behandeling.

Wat te doen voor en na de Sculptra behandeling

Voor de behandeling

Na het maken van een Sculptra afspraak, verzoeken u  om een half uur voor de behandeling met Sculptra aanwezig te zijn, zodat wij de verdovende creme kunnen aanbrengen. Om blauwe plekken te voorkomen is ons advies om  vijf dagen voor de behandeling met Sculptra, eventueel in overleg met uw arts, geen bloedverdunnende medicatie zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen te gebruiken. Gelieve 48 uur van te voren geen alcohol te drinken. Vijf dagen voor de behandeling met Sculptra adviseren wij u te stoppen met alle vitamines, visolie en voedingssupplementen. U kunt eventueel vijf dagen vóór de behandeling starten met Arnica druppels (hoogste dosering).

Na de behandeling

Wij adviseren u de eerste week na een Sculptra behandeling uit de zon te blijven en geen gebruik te maken van een sauna of zonnebank. In de eerste twee weken na de behandeling adviseren wij u geen laser, peelings of andere gezichtsverzorgende behandelingen te ondergaan. Make-up in het behandelde gebied is niet toegestaan de eerste uren na de behandeling met Sculptra. U dient het behandelde gebied elke dag, gedurende de eerste twee weken te masseren, volgens de instructies van de arts.

Hersteltijd

Blauwe plekjes en zwelling kunnen optreden na een behandeling met Sculptra. De zwelling duurt vaak niet langer dan 2-3 dagen. Blauwe plekjes kunt u al enkele uren na de behandeling camoufleren.

Duur resultaat

U heeft gemiddeld 2 jaar plezier van een Sculptra behandeling.

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan uw Sculptra behandeling, vrijblijvend en kosteloos een consult met één van haar artsen aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid

Sculptra is al lange tijd op de markt en heeft zijn veiligheid ook op lange termijn bewezen. Sculptra maakt gebruik van uw eigen collageen stimulatie en bijwerkingen komen niet vaak voor. Een enkele keer ontstaat er wel een kleine ophoping die vanzelf verdwijnt. U kunt de kans op deze bijwerking verminderen door gedurende de eerste weken na de behandeling het gebied te masseren.

Prijzen

Behandeling Sculptra Price
1 flacon € 650
2 flacons € 1.200

FAQ

Wordt een behandeling met Sculptra bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Krijg ik een onnatuurlijk uiterlijk door het gebruik van de filler Sculptra?

De artsen van The Body Clinic nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. Er wordt alleen maar volume toegevoegd met Sculptra op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Dit waarborgt een mooi en natuurlijk resultaat.

Kun je bobbels krijgen door gebruik van het middel Sculptra?

Soms komt het voor dat er in diepere huidlagen een kleine ophoping ontstaat. Dit is tijdelijk en niet zichtbaar (wel voelbaar). Men kan dit voorkomen door de eerste twintig dagen na de behandeling, het behandelde gebied goed te masseren.

Kan Sculptra ook in de lippen worden gespoten?

Sculptra is niet geschikt als injectable voor het opvullen van lippen. Sculptra is een middel om volume te creëren en daarom niet geschikt voor de lippen. De artsen van The Body Clinic gebruiken voor de lippen een hyaluronzuur. Deze filler  geeft een natuurlijk en mooi resultaat.

Hoe lang duurt het voordat ik het effect zie van een behandeling met Sculptra?

Hoewel meteen na de behandeling een mooi effect is te zien, verdwijnt dit weer na ongeveer een dag. Vervolgens duurt het ongeveer zes maanden voordat het optimale effect zichtbaar is. U kunt na twee maanden al wel een vervolgbehandeling ondergaan met Sculptra omdat het meeste collageen de eerste twee maanden wordt aangemaakt.

Mag ik na een behandeling met Sculptra in de zon?

Hoewel de zon de huidveroudering versnelt, mag u nadat roodheid en eventuele zwelling zijn verdwenen gewoon in de zon. Als er tijdens behandeling een blauw plekje is ontstaan, moet u wel wachten totdat dit verdwenen is voordat u de zon in mag. Wij raden echter altijd aan om een zonnefactor te gebruiken om huidveroudering tegen te gaan.

Is een behandeling met Sculptra pijnlijk?

Een behandeling met de rimpelvuller Sculptra wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de ervaring van pijn per individu. Tegenwoordig wordt Sculptra gemengd met Lidocaine, een stofje dat een verdovende werking heeft. Ook gebruiken de artsen van The Body Clinic vaak coldpacks om pijn te verminderen.

Moet mijn huid worden getest voor een behandeling met Sculptra?

De injectable Sculptra bestaat uit een biologisch afbreekbare stof die identiek is aan lichaamseigen stoffen. Sculptra bevat geen humane of dierlijke bestanddelen. Er is vrijwel geen risico op allergische reacties. U hoeft dus van te voren geen allergietest te ondergaan.

Zijn er bepaalde aandoeningen of medicijnen waardoor ik niet in aanmerking kom voor een behandeling met Sculptra?

Er zijn maar weinig aandoeningen en medicijnen die een behandeling met Sculptra onmogelijk maken. Voordat u behandeld kunt worden met Sculptra vult u eerst een gezondheidverklaring invullen. Hiermee wordt gekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Sculptra.

Waar kan ik behandeld worden met Sculptra?

The Body Clinic heeft verschillende locaties te Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Duiven, Den Bosch, Eindhoven en Groningen. Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via de button “Gratis intake” of bel ons op 020-4638668.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Producten

 • Azzalure
 • Hyaluronzuur
 • Juvederm
 • Princess
 • Radiesse
 • Restylane
 • Sculptra
 • Teosyal