CLOSE

Radiesse

Stimuleert de aanmaak van collageen

Radiesse

Radiesse bestaat uit calcium- en fosfaationen. Dit zijn natuurlijke mineralen die ook voorkomen in tanden en botten. De injectable is wit van kleur en dient in de diepe huidlaag geïnjecteerd te worden. Gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Radiesse zijn: de neus-lippenplooi, mondhoeklijn, wangen, jukbeenderen, traangootje onder de ogen, slapen, kin, kaaklijn, en de wat diepere lijntjes rondom de mond.

Radiesse

Radiesse bestaat uit calcium- en fosfaationen. Dit zijn natuurlijke mineralen die ook voorkomen in tanden en botten. De injectable is wit van kleur en dient in de diepe huidlaag geïnjecteerd te worden. Gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Radiesse zijn: de neus-lippenplooi, mondhoeklijn, wangen, jukbeenderen, traangootje onder de ogen, slapen, kin, kaaklijn, en de wat diepere lijntjes rondom de mond.

 • Tandenknarsen gallery 3
 • rimpels gallery 4
 • wangen gallery 2
 • Kinlijntjes en puntjes gallery 3 1
 • slappen opvullen gallery 2
 • radiesse voor afgangende mondhoeken gallery 1

Waarom een behandeling met Radiesse?

Radiesse zorgt voor een esthetisch effect dat ongeveer 1,5 jaar aanhoudt. Radiesse werkt niet alleen als een vulmiddel, tevens zorgt het voor een duurzaam effect door de stimulatie van eigen bindweefselvorming. Radiesse is een veilige rimpelvuller.  Het wordt al meer dan twintig jaar toegepast in andere vakgebieden (orthopedie, neurochirurgie, oogheelkunde en tandheelkunde). In Amerika wordt deze injectable al meer dan 15 jaar gebruikt voor cosmetische correcties.

De behandeling

Voordat u behandeld wordt met Radiesse, maakt de arts foto’s voor uw medisch dossier. Nadat de arts het te behandelen gebied heeft afgetekend, zullen er enkele injectables in het te behandelen gebied worden gezet. Een behandeling met Radiesse duurt tussen de vijf en tien minuten. Wanneer u gekozen heeft voor de whole face approach duurt de behandeling gemiddeld een half uur. Een behandeling met Radiesse wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per individu. Alleen bij de behandeling van de liplijntjes, wordt er een plaatselijke verdoving gezet.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja
Pijnloos: Nee
Materiaal: Radiesse
Veiligheid: Uiterst veilig

Natuurlijk resultaat

U bent het visitekaartje van onze kliniek en daarom is het voor ons uiterst belangrijk dat wij u een natuurlijk resultaat kunnen garanderen. Doordat Radiesse uw eigen collageen stimuleert, garandeert dit een natuurlijk versteviging van uw contouren. De artsen van The Body Clinic gebruiken liever iets minder product om op de gratis controle afspraak nog iets bij te vullen. Onze artsen hanteren het motto “less is more” en houden rekening met de natuurlijke vormen van uw gezicht.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Zoals bij iedere filler behandeling vragen wij ook bij een Radiesse behandeling aan onze cliënten 30 minuten voor de behandeling aanwezig te zijn voor het aanbrengen van de Emla (verdovende) crème. Om blauwe plekken te voorkomen: Wij adviseren u liever geen alcohol in te nemen 48 uur vóór de behandeling met Radiesse. Wel kunt u eventueel Arnica druppels gebruiken, waar u vijf dagen voor de behandeling  mee kunt beginnen. Wij raden u aan om vijf dagen voor de behandeling met Radiesse te stoppen met alle voedingssupplementen, visolie en vitamines. Gebruik (eventueel in overleg met uw arts), geen bloedverdunnende medicatie zoals Aspirine, Naproxen en Ibuprofen enkele dagen vóór tot enkele dagen na de behandeling.

Na de behandeling

Maak de eerste week na een behandeling met Radiesse geen gebruik van een sauna of zonnebank en vermijd directe zonnestralen. Wij raden u af om een behandeling te ondergaan bij een schoonheidsspecialist de eerste twee weken na een behandeling met Radiesse. Gelieve geen make-up te gebruiken in de eerste paar uur na de behandeling.

Hersteltijd

U kunt de eerste 3 tot 5 dagen last hebben van zwelling en een beurs gevoel in het met Radiesse behandelde gebied. Dit trekt vanzelf weg na enkele dagen. Het komt wel eens voor dat u er een week last van heeft. Mogelijke blauwe plekjes kunt u camoufleren.

Duur resultaat

Een filler van Radiesse blijft ongeveer twaalf maanden zitten. Dit is een gemiddelde en kan per cliënt verschillen.

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u – voorafgaand aan de Radiesse behandeling – vrijblijvend en kosteloos een consult met een van haar artsen aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid

Radiesse bestaat uit calcium- en fosfaationen. Dit zijn natuurlijke mineralen die ook voorkomen in tanden en botten. Radiesse zorgt voor een esthetisch effect dat ongeveer 1,5 jaar aanhoudt. Radiesse werkt niet alleen als een vulmiddel, tevens zorgt het voor een duurzaam effect door de stimulatie van eigen bindweefselvorming. U kunt niet behandeld worden met Radiesse, indien er al een permanente filler in het te behandelen gebied is gebruikt. Er zijn geen complicaties van het middel bekend, zoals granuloomvorming (permanente ophoping) of verplaatsing van de rimpelvuller. Omdat de bestanddelen van Radiesse ook in het lichaam voorkomen, is de kans op een allergische reactie uiterst klein. Symptomen die kunnen optreden bij het gebruik van deze injectable zijn: roodheid, zwelling en plaatselijke gevoeligheid. Algemene risico’s die na iedere ingreep kunnen optreden, zijn onder andere een infectie, een verstoorde wondgenezing en – hoe klein de kans ook is – een allergische reactie. Niet elke bijwerking van Radiesse is hier vermeld. Tijdens het intakegesprek zal uw arts dit met u bespreken.

Prijzen

Behandeling Radiesse Prijs
Radiesse 1,5 ml € 600
Radiesse 3 ml € 1100
Radiesse 4,5 ml € 1450
Radiesse 6 ml € 1.700

FAQ

Wordt een behandeling met Radiesse bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn BIG-geregistreerd en lid van de NVCG. Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Wat betekent Whole-face-approach?

Bij de Whole-face-approach wordt er volume toegevoegd op die plekken waar door natuurlijke veroudering een volumeverlies is opgetreden (i.e. jukbenen, wangen, slapen, neus-lippen-plooi, mondhoekplooi). Door het gebruik van meerdere injectables Radiesse wordt een soort lifting effect gecreëerd, dat vergeleken kan worden  met een mini-face-lift.

Krijg ik geen onnatuurlijk uiterlijk door het gebruik van fillers zoals Radiesse?

De artsen van The Body Clinic nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. Er wordt alleen maar volume toegevoegd op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Dit waarborgt een mooi en natuurlijk resultaat.

Krijg ik geen bobbels van een Radiesse filler?

Zoals eerder vermeld geeft de filler Radiesse geen granuloomvorming (bobbeltje). Dit is in tegenstelling tot de permanente fillers die vroeger werden gebruikt. Deze fillers hebben een andere samenstelling die het mogelijk maakt dat ze permanent in de huid kunnen blijven. Deze samenstelling zorgt er echter ook voor dat in sommige gevallen het afweersysteem van het lichaam tegen deze fillers ‘ in opstand’  komt. Deze reactie kan granulomen (bobbeltjes) veroorzaken. Radiesse bestaat uit fosfaat en calcium, deze stoffen kunnen de bovenbeschreven reactie niet uitlokken, omdat deze stoffen ook van nature al in het lichaam voorkomen (botten en tanden).

Kan Radiesse ook in de lippen worden gespoten?

Radiesse is niet geschikt als injectable voor het opvullen van lippen. Vanwege de kleur (wit) en de stevigheid van Radiesse is dit niet de meest geschikte injectable voor de lippen. De artsen van The Body Clinic gebruiken voor de lippen een hyaluronzuur. Deze rimpelvuller is minder stevig en geeft hierdoor een natuurlijker en mooier resultaat.

Mag ik na een behandeling met Radiesse in de zon?

Hoewel de zon de huidveroudering versnelt, mag u nadat roodheid en eventuele zwelling is verdwenen gewoon in de zon. Als er tijdens een behandeling met Radiesse een blauw plekje is ontstaan, moet u wel wachten totdat deze verdwenen is, voordat u de zon in mag. Wij raden echter altijd aan om een zonnefactor te gebruiken om de huidveroudering tegen te gaan.

Na hoeveel tijd mag ik na een behandeling met Radiesse weer aan het werk?

Dit hangt af van het gebied dat behandeld wordt. Bij de andere behandelingen met Radiesse is de kans op blauwe plekjes veel minder en kunt u over het algemeen de volgende dag weer aan het werk.

Is een behandeling met Radiesse pijnlijk?

Een behandeling met Radiesse wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de ervaring van pijn per individu. Tegenwoordig wordt de Radiesse gemengd met Lidocaine, een verdovende stof. Ook gebruiken de artsen van The Body Clinic vaak coldpacks om de pijn te verminderen.

Moet mijn huid worden getest?

Radiesse bestaat uit een biologisch afbreekbare stof die identiek is aan lichaamseigen stoffen.  Radiesse bevat geen humane of dierlijke bestanddelen waardoor er vrijwel geen risico is op allergische reacties. U hoeft dus van te voren geen allergietest te ondergaan.

Waar kan ik behandeld worden met Radiesse?

The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem). De artsen zijn BIG-geregistreerd en lid van de NVCG. Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via 020-4638668 of via de button “Gratis intake”.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Producten

 • Azzalure
 • Hyaluronzuur
 • Juvederm
 • Princess
 • Radiesse
 • Restylane
 • Sculptra
 • Teosyal