CLOSE

Melchior Spruit

Specialistisch arts Medisch afvallen

melchior spruit the body clinic arts medisch afvallen

Drs. Ing. Melchior Spruit is werkzaam als arts Medisch Afvallen bij The Body Clinic in Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Hiernaast is hij Verzekeringsarts. Tijdens zijn coschappen ontdekte Melchior dat er ook buiten het ziekenhuis behoefte is aan zorgprofessionals. Hij zag in dat een gezonde leefstijl aannemen dan wel behouden, in de praktijk voor veel mensen lastig kan zijn.

“Niet in de eerste plaats omdat we dagelijks worden geconfronteerd met ongezonde verleidingen en een openbare ruimte welke niet ingericht lijkt voor veilig bewegen. Ik vind het fantastisch dat the Body Clinic met de behandeling medisch afvallen en bijhorende coaching mensen de mogelijkheid biedt, om hun lichaam en daarmee hun leven weer in eigen hand te hebben. Het is nooit te laat om werk te maken van je gezondheid en vrijwel direct kunnen mensen de immense voordelen van gezondere leefgewoontes ervaren. Daar waar de politiek en een groot deel van de samenleving gezondheid in het algemeen links laat liggen, zijn wij er om een vitale oplossing op maat te bieden.”

Melchior studeerde na het behalen van zijn ingenieurschap in de Medische Biologie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn artsendiploma koos hij onmiddellijk voor de Sociale Geneeskunde en ging hij werken als arts bij Sociaal Medische Zaken bij het UWV. Tijdens zijn opleiding tot specialist bij de NSPOH deed Melchior onderzoek naar het verband tussen de kwaliteit van leefomgevingen en arbeidsongeschiktheid door veelvoorkomende aandoeningen. Zijn

BIG nummer is 29923390801.

“Het is nooit te laat om werk te maken van je gezondheid”

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen