CLOSE

Draadlift PDO

Draadlift van Princess voor decolleté

Wat houdt de behandeling Draadlift PDO in?

Een draadlift is een nog vrij onbekende behandeling. Onterecht, want hij is zeer effectief! Met een draadlift wordt het decolleté verjongd door middel van hechtdraden, ook wel PDO-draadlift genoemd.

Bij een draadlift worden biologisch afbreekbare hechtdraden gebruikt. Deze zijn binnen de chirurgie al jarenlang bekend als oplosbare hechtingen. Deze hechtdraden worden tijdens de behandeling in de diepere laag van de huid geplaatst.

Wat houdt de behandeling Draadlift PDO in?

Een draadlift is een nog vrij onbekende behandeling. Onterecht, want hij is zeer effectief! Met een draadlift wordt het decolleté verjongd door middel van hechtdraden, ook wel PDO-draadlift genoemd.

Bij een draadlift worden biologisch afbreekbare hechtdraden gebruikt. Deze zijn binnen de chirurgie al jarenlang bekend als oplosbare hechtingen. Deze hechtdraden worden tijdens de behandeling in de diepere laag van de huid geplaatst.

  • juvederm gallery 2
  • lipfillers
  • juvederm gallery 4
  • rokerslijntjes
  • juvederm gallery 1
  • juvederm gallery 3

Waarom een PDO draadlift behandeling?

Door zon en ouderdom komen er meer (verticale) lijnen op uw decolleté. Met een draadliftbehandeling kunt u uw uiterlijk tijdelijk iets verjongen doordat hij zorgt voor een verstrakking en lifting  van de huid. Kortom, een verjonging van uw decolleté zonder een ingrijpende facelift of operatie!

Een draadlift PDO biedt de voordelen van een niet-chirurgische behandeling. Zo is er maar een korte periode nodig om van de ingreep te herstellen. Bovendien lossen de hechtdraden volledig op en wordt de verbetering tot stand gebracht door uw eigen collageen! Deze behandeling is het meest geschikt voor mannen en vrouwen tussen de 30 en 65 jaar.

De behandeling

Nadat er foto’s zijn gemaakt, u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, wordt het te behandelen gebied met een verdovende crème ingesmeerd. Vervolgens wordt de oplosbare hechtdraad in het diepere weefsel geplaatst. U voelt een heel klein prikje. Natuurlijk wordt duidelijk met u besproken door de arts welk soort hechtdraad en hoeveel hechtdraden gebruikt gaan worden voor deze PDO draadlift behandeling.

Na plaatsing van de draden hechten zij zich vast in het onderhuidse weefsel en zorgen voor een spanning in de gewenste richting. Hierdoor wordt de huid enigszins opgerekt. Door deze spanning op het weefsel wordt het lichaam aangezet om nieuw collageen te maken rondom de hechtdraad. Dit zorgt ervoor dat de huid steviger en strakker wordt. De hechtdraden lossen na verloop van tijd vanzelf op. Er kunnen op ieder gewenst moment extra hechtdraden geplaatst worden. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 30 minuten
Pijn (0-10): 4
Product: PDO hechtdraden
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: Gemiddeld een jaar

Natuurlijk resultaat

Doordat de oplosbare draden van de PDO draadlift ook het collageen stimuleren, zal deze lift een zeer natuurlijk resultaat geven. De artsen gebruiken een heel fijn netwerk van kleine draadjes. Hierdoor komt de huid nergens te veel op spanning te staan en behoudt u uw natuurlijke uitstraling. Uiteindelijk lossen de draadjes helemaal op, waarbij de stimulatie van collageen zorgt voor een verbetering van de huid in dit gebied.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Wij adviseren u een half uur voor de Draadlift PDO behandeling aanwezig te zijn voor het aanbrengen van de verdovende creme. Voor een spoediger herstel kunt u 5 dagen van te voren beginnen met Arnicadruppels, verkrijgbaar in onze kliniek of bij de drogist. In overleg met uw arts vijf dagen van te voren stoppen met bloedverdunnende medicatie zoals Naproxen, Ascal of Ibuprofen.

Na de behandeling

U kunt het behandelde gebied direct koelen in de kliniek. Wij adviseren u om de eerste week na de Draadlift PDO uit de zon te blijven of in ieder geval het gebied enkele keren per dag in te smeren met een zonnefactor creme. Gun uw huid voor een zo goed mogelijk resultaat wat rust. Raak hem niet aan op de dag van de behandeling en gebruik de eerste 12 uur geen make-up op die plek. Vermijd in die week ook sauna of stoombad.

Hersteltijd

Meteen na de behandeling van een draadlift PDO kan er een zwelling optreden of kan de plek pijnlijk zijn. Bovendien kan de injectieplek rood en licht gezwollen zijn of kan uw huid verkleuren. Deze bijwerkingen zijn allemaal tijdelijk van aard.

Duur resultaat

De resultaten zijn al meteen na de draadlift PDO behandeling enigszins zichtbaar. Het volledige effect ziet u na ongeveer 6 weken. Er kunnen op ieder gewenst moment extra hechtdraden geplaatst worden. De resultaten van de behandeling zijn gedurende een langere periode zichtbaar. Uw arts kan u hierover informeren.

Gratis Intake

Bij The Body Clinic vinden we het belangrijk dat u met de juiste informatie en verwachtingen voor een van onze behandelingen kiest. Wij bieden al onze cliënten daarom een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Samen met uw behandelend arts stelt u een behandelplan op. Tijdens de intake worden aspecten als veiligheid, uw gezondheid, alternatieve behandelingen, duur van het resultaat en de kosten van de PDO Draadlift behandeling met u besproken. Indien gewenst kunt u na het intakegesprek direct behandeld  worden. U kunt ook een vervolgafspraak maken voor de uiteindelijke behandeling.

Veiligheid

De behandeling met hechtdraden wordt over de hele wereld toegepast en bij The Body Clinic alleen door ervaren en goed opgeleide artsen uitgevoerd. Behalve de hierboven genoemde pijn of zwellingen komen er geen bijwerkingen voor. De draden zelf zijn gemaakt van Polydioxanon. Dit materiaal wordt gebruikt binnen de algemene chirurgie en is volkomen veilig. De draad zelf wordt binnen 180 dagen geheel afgebroken. Er blijven geen resten over. Het lichaam heeft in die tijd collageen gevormd. De resultaten van een Draadlift PDO behandeling zijn direct zichtbaar en zijn optimaal na zes weken.

Prijzen

Behandeling PDO Draadlift Price
PDO draadlift (Croma) decolleté vanaf € 400

FAQ

Welke soorten hechtdraden worden er voor deze behandeling gebruikt?

Voor de behandeling worden oplosbare hechtdraden gebruikt. Deze zijn gemaakt van het veilige Polydioxanon. De draden worden door middel van een ultradunne naald in het weefsel ingebracht. Zo wordt deze op minimaal belastende wijze gelift.

Welk effect hebben de hechtdraden?

Er zijn verschillende soorten hechtdraden voor verschillende behoeften. Doorgaans hebben deze hechtdraden een huidondersteunende functie waardoor de huid strakker en vitaler wordt. Afhankelijk van het gebruikte type hechtdraad kan er sprake zijn van een gelifte huid tot een opnieuw vormgegeven huid. De duur en de mate van het effect varieert en is afhankelijk van het type hechtdraad. Uw arts kan dit nader toelichten.

Hoe lang duurt de behandeling?

Ongeveer 15 tot 40 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Wanneer worden de resultaten van de behandeling zichtbaar?

De resultaten zijn al meteen na de behandeling licht zichtbaar. Het volledige effect ziet u na ongeveer 6 weken.

Wat is de duurzaamheid van het effect?

De duurzaamheid hangt af van het gebruikte type hechtdraden. Deze varieert van zes tot achttien maanden. Uw arts kan u een betere inschatting geven. Ook kunnen tussendoor nog makkelijk extra draden worden ingebracht.

Is er sprake van een herstelperiode na de behandeling en hoe lang duurt die dan?

De herstelperiode is ongeveer 0 tot 3 dagen, afhankelijk van de behandeling.

Welke bijwerkingen kunnen er optreden?

Een draadlift-behandeling is erg veilig. Door het onderhuids trekken van de hechtdraden kunt u de eerste uren wat last krijgen van pijn of huidirritatie. Ook kan hoofdpijn opzetten. Deze klachten kunt u prima bestrijden met paracetamol.
Heel soms ontstaat een lichte zwelling, een kleine bloeding of jeuk, bijvoorbeeld op de injectieplek. Dit trekt vanzelf weg. U kunt de hersteltijd hiervan inkorten door gebruik te maken van een ijskompres.
Infecties komen gelukkig uiterst zelden voor en kunnen alleen ontstaan als er vuil water of verontreinigingen op het behandelde gebied terecht komen. Houd de behandelde gebieden dus zorgvuldig schoon. Breng uw arts onmiddellijk op de hoogte als er een andere bijwerking optreedt of wanneer u de bijwerking als zeer ernstig ervaart. Dan kan de arts u op de juiste manier behandelen.

Hoeveel kost een draadlift voor de decolleté?

Vanaf 400 euro.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Overige behandelingen