Botox tegen overmatig zweten (anti-transpiratie)

Sommige mensen hebben last van overmatig zweten. Een botox behandeling tegen anti-transpiratie kan uitkomst bieden. Het werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Deze injectable behandeling met Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De behandeling die het meest door onze artsen wordt uitgevoerd is de anti-transpiratie behandeling van beide oksels. Eventueel kunnen ook handen behandeld worden. Nadat de arts de prikplaatsen heeft afgetekend krijgt u een aantal prikjes per oksel. U heeft de eerste keer 4-6 maanden plezier van een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6-12 maanden aan.

Maak een afspraak

Risico’s en bijwerkingen behandeling

Botuline toxine is veilig. Het is een geregistreerd geneesmiddel; dat wil zeggen dat er jarenlang onderzoek is gedaan, voordat het gebruikt mocht worden. Botuline toxine wordt in hogere concentraties door neurologen gebruikt bij kinderen en volwassenen die lijden aan spier-spasmen. Deze injectable behandeling wordt al dertig jaar gebruikt en mag dus ook op de lange termijn als veilig worden beschouwd. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen. Voorafgaande aan een behandeling dient u uw oksels 1 week voor behandeling scheren of vlak voor behandeling tonderen op de kortste stand.

Intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een deze anti-transpiratiebehandeling.  Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn over de behandeling. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden bespoken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze artsen een eerlijk advies welke behandeling het meest geschikt voor u is. Ten slotte vult u samen met de arts de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst in.

Video

De behandeling

Het is belangrijk dat uw oksels zijn geschoren zodat de arts de prikplaatsen netjes kan aftekenen. Nadat er foto’s zijn gemaakt zal de arts 12-18 prikjes per oksel zetten. De prikjes worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren al verschilt de pijnervaring per individu. Er is geen verdovingscrème nodig. De  anti-ranspiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Na de behandeling

Er zijn geen restricties of beperkingen na een botuline toxine anti-transpiratie behandeling.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Prijzen Botox

Kliniek
Botuline toxine antitranspiratie 2x 130 eenheden Botox €495
2x 180 eenheden Botox €575
2x 250 eenheden Botox €650

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.Maak een afspraak Botox intake

Vraag en Antwoord

Moet ik altijd terug komen voor een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling of is dit niet nodig?

Botuline toxine heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. Dus wilt u van het optimale resultaat blijven genieten, dan dient u na enkele maanden weer behandeld te worden. Hoe vaker u behandeld wordt, des te langer heeft u plezier van de behandeling, soms wel tot 12 maanden. Ook zweet u minder heftig dan voorheen, zeker na een aantal anti-transpiratie behandelingen.

Ga ik niet meer zweten dan voorheen als ik stop met de Botuline toxine anti-transpiratie behandeling?

In tegendeel: als u enkele keren behandeld bent met Botuline toxine anti-transpiratie transpireert u juist minder dan voorheen, ook al stopt u met de behandeling.

Zweet ik helemaal niet meer na een injectable behandeling anti-transpiratie?

Het optimale effect van de Botuline toxine anti-transpiratie behandeling bereikt u na 2 weken. De hoogte van de concentratie Botuline toxine waarmee u behandeld bent en de mate van zweten voor de behandeling bepalen of u helemaal droog wordt na een behandeling met anti-transpiratie. De meeste mensen zijn de eerste maand na de behandeling wel helemaal droog.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten na een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling?

U kunt geen bijwerkingen verwachten na deze behandeling.

Is een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling pijnlijk?

Een anti-transpiratie behandeling met Botuline toxine wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de ervaring van pijn per individu. Er is geen verdoving noodzakelijk.

Wordt een behandeling bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn als besten getest door de Consumentenbond. Klik hierals u meer informatie over onze artsen wilt.

Hoe lang duurt het voordat ik effect merk van een Botuline Toxine anti-transpiratie behandeling?

Het optimale effect wordt bereikt tussen de 2-14 dagen na een behandeling met Botuline toxine anti-transpiratie. Als u na 2 weken nog op bepaalde plekken zweet is het raadzaam om een afspraak te maken met uw behandelend arts.

Is iedereen geschikt voor een anti-transpiratie behandeling?

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven zijn niet geschikt voor deze anti-transpiratie behandeling. Andere mogelijke oorzaken voor het transpireren moeten worden uitgesloten, maak hiervoor eerst een afspraak bij uw huisarts.

Wordt een injectable behandeling met Botuline toxine (anti-transpiratie behandeling) vergoed door de zorgverzekeraar?

Een  anti-transpiratie behandeling wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kunt u opnemen met uw verzekeraar.

Waar kan ik behandeld worden met een anti-transpiratie behandeling?

The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem).

De artsen van The Body Clinic zijn als beste getest door de Consumentenbond. Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via 020-4638668 of via de button “Maak een afspraak”.Maak een afspraak voor Botox intake