CLOSE

Interview Bart Biermans over botox en fillers bij hemzelf

bart biermans arts the body clinic 1

De artsen van The Body Clinic behandelen veel cliënten met uiterste zorg en plezier. Nu ben ik benieuwd en wellicht ook jullie of de artsen van The Body Clinic ook wel iets laten doen aan hun gezicht….Ik heb de eigenaar van The Body Clinic, Drs Bart Biermans, gevraagd welke behandelingen hij zelf heeft ondergaan en wat hij belangrijk vindt aan zijn uiterlijk. Ik zal deze vragen ook aan de andere artsen vragen.

bart (Voor)

Welke behandelingen heb je laten doen bij jezelf?

Ik zeg altijd voor de grap: ik heb alles laten doen, behalve mijn neus, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Aan huidverbetering heb ik laserbehandelingen gedaan in combinatie met producten van dr. Obagi en Skinboosters. Verder doe ik botox in mijn frons en voorhoofd en vul ik mijn contouren van het gezicht met een hyaluronzuur.

 

Hoe oud was jij toen jij begon met behandelingen voor jezelf?

Eigenlijk vrij snel tijdens een workshop van Restylane heb ik een klein lijntje laten vullen. Ik was toen 28 jaar.

 

Welke arts behandelt jou?

Ik word behandeld door mijn collega.

 

Vind je het belangrijk om er als arts goed uit te zien?

Je moet er representatief uitzien en uitstalen hoe je je voelt. Ik vind een cosmetisch arts met rimpels best charmant, maar het past niet bij  mij. Ik zie er graag iets jonger uit dan mijn leeftijd. 

 

Doe je de behandelingen omdat je nieuwsgierig bent naar het resultaat of omdat je het echt nodig vindt?

Het volume herstel vind ik persoonlijk bij mezelf echt nodig. Voordat ik dit deed, vroegen mensen altijd of ik afgevallen was. Dit kwam omdat ik erg in mijn gezicht teken. Sinds ik de fillers gebruik, vragen steeds minder mensen of ik afgevallen ben. Zelf ben ik ook blij met wat extra volume in mijn gezicht. De botox in het voorhoofd vind ik zelf ook nodig. Als ik naar mijn familie kijk, hebben deze allemaal diepe voorhoofdsrimpels. Persoonlijk vind ik dat niet zo mooi, maar smaken verschillen natuurlijk. Ik heb geen patent op schoonheid, dat blijft subjectief en voor iedereen anders.

 

Hoe vaak hou je het nu nog bij en welke behandelingen?

Botox 2x per jaar. Fillers 2x per jaar. Producten elke dag.

bart-biermans (Na)

Ben jij tevreden over jouw uiterlijk?

Ik ben wel tevreden over mijn eigen uiterlijk. Mensen schatten mij ook vaak jonger dan ik werkelijk ben.

 

Wat doe jij nog meer om er goed uit te zien?

Ik eet zelf heel gezond. 1x per week biologisch vlees of vis en voor de rest vegetarisch. Ik eet veel groenten en fruit, bijna geen melkproducten of gluten. Ik wil me nog eerst iets meer gaan verdiepen in voeding voordat ik helemaal stop met vlees en vis.
 

Wat raad jij de mensen aan om hoe goed ze voor hun huid te zorgen?

NIET ROKEN, NIET ROKEN, NIET ROKEN!! Vanaf 30-35 jaar een vitamine A crème van Obagi en dan kom je een heel eind. Uiteraard ook voorzichtig met zon, maar hysterisch de hele winter zonnebrand smeren in ons kikkerlandje vind ik zelf overdreven. Je hebt dat beetje zon nodig om Vitamine D aan te maken. Ik adviseer altijd om tussen 1200-1.700 uit de zon te blijven of goed te beschermen. 
 
Dank je wel Bart voor jouw eerlijke antwoord!
 
Groeten van Daniëlle
Clinic Manager The Body Clinic
Recent Posts