CLOSE

Vijf tips tegen de warmte!

bart biermans arts the body clinic 1

Als het zonnetje volop schijnt is het een uitdaging om koel te blijven. Als je niet oppast, kun je door de hoge temperaturen al snel overhit raken. Maar wat moet je dan precies doen? Je zou denken dat je een ijskoud drankje moet drinken. Niets van waar! Meer van dit soort weetjes vind je hieronder. Wij hebben je namelijk graag om koel de zomer door te gaan!

Tip 1:
Bij extreme hitte ben je al snel geneigd water met ijsklontjes drinken. Hoe kouder hoe beter, zul je denken. Beter is om dit niet te doen. Het heeft namelijk een avérechts effect. Het ijskoude water laat je lichaamstemperatuur tijdelijk dalen. De thermostaat zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur gaat stijgen, met als gevolg dat je het extra warm krijgt. Door lauwwarme thee te drinken gebeurt het tegenovergestelde. De hitte van de thee zorgt voor een tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur. Daar reageert je lichaam op door snel je thermostaat lager te zetten. Nu zul je denken thee, het is al zo warm! Je zou ook kunnen gaan voor een soepje ;).

Tip 2: 
Draag luchtige kleding en vooral lichte kleuren. Beter is om geen zwart te dragen, dit absorbeert de warmte!
Wist je dat je hoofd al snel overhit kan raken, draag daarom liever geen zwart petje.

Tip 3:
Doe het rustig aan. Verzet je niet al teveel en neem de tijd voor alles.
Je kunt het beter langzaamaan doen dan dat je gestressed de dag door wilt komen, met die hitte!

Tip 4:
Eet fruit! Door de warmte zal je lichaam gaan transpireren en hierdoor koelt je lichaam af. Tijdens het zweten verlies je veel vocht maar ook elektrolyten (zouten) die aangevuld moeten worden. Wat helpt is een lekker sappig stuk  fruit.
Denk aan watermeloen of appels en mango! Aardbeitjes zijn ook ideaal én heerlijk!

Tip 5: 
Je zou het weer niet zeggen maar een lauwwarme douche helpt ook tegen overhitting.
Daarnaast voel je je weer schoon en fris! Win-win situatie.

 

Recent Posts
plexr