CLOSE

De Zorgkrant schrijft over ‘afvallen met injecties’ bij The Body Clinic

mirthe van der putten arts the body clinic 1

Onze arts Mirthe van der Putten vertelt in de Zorgkrant over ‘afvallen met injecties’ bij The Body Clinic. Ze vertelt hoe het medicijn werkt en hoe je voor deze revolutionaire afval methode bij ons terecht kan. Lees hieronder het artikel:

De revolutionaire methode om af te vallen
Medisch afvallen bij The Body Clinic

Sinds kort is er een nieuw afval medicijn verkrijgbaar in Nederland. Het medicijn is veilig en effectief bevonden door het ministerie van volksgezondheid en de resultaten zijn revolutionair. De medicatie dient de cliënt zelf dagelijks toe met mini-injecties. In samenwerking met een aangepast dieet en begeleiding blijkt deze methode bijzonder effectief. Dit maakt dat afvallen en op een gezond gewicht blijven eindelijk voor meer mensen haalbaar is.

Injecties om af te vallen

De prikjes zijn heel klein en makkelijk zelf toe te dienen. De werking van het geneesmiddel in de injectie is vergelijkbaar met het natuurlijke GLP-1 hormoon. Het reguleert de eetlust door het gevoel van honger te verlagen en het gevoel van verzadiging te verhogen. Hierdoor gaan mensen minder eten en dus afvallen. De injecties zijn alleen op recept verkrijgbaar.

Nieuwe en revolutionaire afvalmethode

Afvalmethodes zijn er in overvloed, maar een methode met injecties die afvallen nu écht mogelijk maakt is nieuw. Daarbij zijn de resultaten van het medicijn dat wordt voorgeschreven in het afvalprogramma absoluut revolutionair. Het medicijn is sinds kort verkrijgbaar op de Nederlandse markt, maar heeft de markten van het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en de Verenigde Staten reeds helemaal veroverd. Gebaseerd op de werking van het verzadigingshormoon helpt het mensen effectief en duurzaam af te vallen. Het is minimaal invasief en de deelnemer kan er zelfstandig en eenvoudig mee aan de slag.

Baanbrekende resultaten

De SmPC studie (Summary of Product Characteristics) laat zien dat het medicijn dat wordt voorgeschreven in combinatie met een leefstijlverandering gemiddeld 8% gewichtsverlies bewerkstelligd. Dat is op zijn zachts gezegd baanbrekend te noemen. Daarbij vond het merendeel van het gewichtsverlies plaats in de eerste 4 maanden. Naast het gewichtsverlies werd bij de deelnemers een afname van de buikomvang, het glucosegehalte en een sterke afname van de bloeddruk gemeten.

Daarnaast verlaagde het medicijn de kans op het krijgen van diabetes type II. SmPC studies worden gebruikt door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bij de goedkeuring van medicatie.

Mogelijkheid om onder begeleiding af te vallen

Medisch afvallen is mogelijk bij The Body Clinic en gebeurt onder begeleiding. Om het afvaltraject te bepalen wordt altijd gestart met een consult bij een arts. Bij medische vragen of complicaties tijdens het afvalprogramma heeft de cliënt toegang tot zijn/haar eigen arts, daarnaast biedt een voedingscoach eerstelijns ondersteuning.

Ervaringsverhaal Ellis

“Al 2 jaar probeer ik mijn hardnekkige zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Toen ik las over afvallen met injecties heb ik uitgebreid research gedaan en besloten dat ik nog 1 laatste poging zou wagen. Inmiddels ben ik 4 weken verder, 5kg lichter en zit ik veel beter in m’n vel. De injecties doen echt wat het belooft: het neemt je hongergevoel weg en geven een verzadigd gevoel”

Ben je geïnteresseerd in afvallen met injecties dan kan je in één van onze zeven locaties terecht voor een consult met onze arts.

Recommended Posts
22bodyclinic nicolinenijman zwanger zwangerschapsverlof22eenvandaag afvallen met injecties 1 1