CLOSE

Expositie in onze kliniek in Amsterdam

bart biermans arts the body clinic 1

Sinds kort organiseren wij in onze kliniek in Amsterdam wisselende exposities met werk van kunstenaars en/of  getalenteerde fotografen. Alle werken zijn nauwkeurig door ons geselecteerd en uiteraard te koop. Wilt u meer over de expositie weten, stuur een email naar [email protected]

Momenteel hebben wij werken hangen in onze kliniek in Amsterdam van de kunstenaar Alisa Lim A Po.

Alisa Lim A Po schildert al haar hele leven. Echter, sinds enkele jaren heeft zij zich volledig toegelegd op de beeldende kunst en houdt ze atelier in Schiphol-Rijk. Ze heeft in de afgelopen jaren geëxposeerd bij verschillende verenigingen, galeries en op grote beurzen zoals de LXRY Fair en de Affordable Art Fair te A’dam.

Oeuvre
Lim A Po werkt sinds 2012 aan een oeuvre gedragen door ervaringen uit haar eigen leven als volwassen vrouw. Ze spiegelt deze persoonlijke ervaringen aan het universele sociale gedrag en de positie van de vrouw. Haar emotioneel geladen schilderijen refereren naar thema’s als eerlijkheid, oppervlakkigheid, vertrouwen, eenzaamheid en liefde. In haar werk schetst Lim A Po een toneel waarin de realiteit van deze thema’s confronteert. Persoonlijk, toch universeel. Subtiel, toch direct. Gedetailleerd, toch suggestief. Volledig, toch geïsoleerd. Herkenbaar, toch op afstand. Het is een confrontatie met de zintuigen die hiermee wordt bereikt. Het raakt het hart, prikkelt de gedachten en verleidt tot kijken.

Stijl
Het werk van Lim A Po kan gekenmerkt worden als beperkt realistisch. Elementen van de herkenbare werkelijkheid worden in meer of mindere mate realistisch weergegeven. Echter zijn er in het werk van Lim A Po contrasten, grove details en leegtes te vinden die het realisme afromen. Daarbij zoomt ze in haar werk in op de kern en elimineert irrelevante achtergrondinformatie. Door het weglaten van de overtollige details ontstaat er een bepaalde abstractie. Het isoleren geeft ruimte voor focus en een ieders eigen interpretatie. Het werk kan zodoende op vele verschillende manieren begrepen worden, danwel te spiegelen zijn aan eigen bestaan en ervaring. Volgens Lim A Po is ruimte voor een eigen interpretatie belangrijk. Ieder mensenleven kent een eigen verhaal en dus ook een eigen referentiekader. Als Lim A Po met haar verhaal andermans verhaal weet te vinden – het beoogde kruispunt – ontstaat er een natuurlijk proces van interactie.

Techniek
Haar werken zijn qua techniek en materiaal divers. Hoewel ze voornamelijk schildert met acryl verf varieert ze continue met de toepassing ervan. Snelle streken, grove klodders, ruwe elementen, strakke volvlakken en vele transparante gelaagdheden. Ze schildert op linnen, papier, aluminium en sinds kort ook op geel koper. In haar werk zoekt Lim A Po naar de balans tussen formele principes en technische mogelijkheden. Het materiaal bepaalt in meer of mindere mate de vorm van de verbeelding en de techniek die ze toepast. En krijgt hiermee een eigen rol in het werk. Volgens Lim A Po versterkt de juiste balans van materiaal en afbeelding de verbeeltenis en de levendigheid van het werk.

Recent Posts