CLOSE

Ondanks dat er ieder jaar steeds meer geld wordt uitgegeven aan verschillende rimpelbehandelingen en plastische chirurgie, kun je nog steeds niet vol trots vertellen dat je botox of fillers gebruikt, want voor veel mensen is botox namelijk nog steeds ‘not done’. Waarom eigenlijk? Mensen geven wel jaarlijks veel geld uit aan een kapper of schoonheidsspecialiste, maar waarom niet aan een botox of filler behandeling. Na een behandeling heb je een uitgeruste en positieve uitstraling, je kijkt niet (of nauwelijks) meer boos en je krijgt een jongere en frisse look. De behandelingen zijn veilig, nagenoeg pijnloos en relatief eenvoudig. Het is net als een bezoek aan uw schoonheidsspecialist of uw kapper. Als u er goed uit ziet, voelt u zich ook goed en straalt u dit uit. U heeft meer zelfvertrouwen en zit lekker in uw vel. Uw uiterlijk en innerlijk weer in harmonie!

Om de taboe rond botox te doorbreken, kunt u in dit stuk meer informatie over botox vinden, zodat wellicht ook voor ú de stap naar een cosmetische kliniek makkelijker wordt.


Welke gebieden kunnen met botox worden behandeld en hoelang houdt het resultaat aan?

De populaire gebieden voor botox zijn het voorhoofd, de fronsrimpel en rondom de ogen, denk hierbij aan de bekende kraaienpootjes. Na twee dagen is al resultaat zichtbaar en na ongeveer twee weken is het resultaat optimaal. Een behandeling dient in eerste instantie elke 3 tot 4 maanden herhaald te worden. Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-9 maanden.
 Omdat de spier verlamd is, krijgt de huid rust en zo hebben oude rimpels de tijd om zich te herstellen en kunnen nieuwe rimpels tegelijkertijd worden voorkomen. Botox wordt met recht een lunchtime treatment genoemd. Behoudens een lichte roodheid die na een half uurtje weer verdwijnt en incidenteel een klein blauw plekje dat goed te camoufleren is, kun je eigenlijk niet zien dat u behandeld bent. Tijdens een intake gesprek wordt er gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies.

Veilig

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel dat in de geneeskunde al meer dan 30 jaar gebruikt wordt. De botuline toxine (werkzame stof) werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Botulinetoxine is een natuurlijk eiwit dat, ingespoten in de spier, de prikkeloverdracht tussen de zenuw en deze spier blokkeert. Hierdoor ontspant de spier en diepe rimpels verzachten of verdwijnen. Uw lichaam breekt na enkele maanden dit eiwit zelf weer af.

Dit middel wordt, in veel hogere concentraties, door neurologen gebruikt bij kinderen en volwassenen die lijden aan spier-spasmen. Bij deze groep mensen zijn ook geen nadelige lange termijn effecten van botox bekend. Het middel wordt meer dan 30 jaar gebruikt en mag dus ook op de lange termijn als veilig worden beschouwd. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met een spier- of zenuwaandoening mogen niet behandeld worden met injectables.

Een botoxhoofd of -lippen?

Dat er nog veel onduidelijkheden zijn over dit middel, blijkt ook wel uit de verhalen die de ronde doen over mensen die een zogenaamd botoxhoofd of -lippen hebben. Botox wordt namelijk niet in het hele gezicht gebruikt en al helemaal niet in de lippen. Voor de lippen, wangen, neus-lippenplooi en rimpels rondom de mond worden tijdelijke fillers gebruikt. In onze kliniek gebruiken we fillers op basis van een lichaamseigen stof, namelijk hyaluronzuur. De meest voorkomende behandeling is rond de ogen (kraaienpootjes), in het voorhoofd en de frons. Gebruikt u dit middel in de kraaienpootjes, dan voorkomt dit dat rimpels ook in rust in de huid blijven staan. Wordt een frons behandeld, dan verdwijnt de strenge blik en wanneer de voorhoofdrimpels worden verzacht, ziet men er minder oud uit. Onder de oksels toegediend, werkt dit middel op de zweetklieren, daar is het dan ook een goed middel tegen overmatig transpireren.

Belangrijk wie de botox inspuit

Het resultaat van deze behandeling hangt wel af van degene die de behandeling uitvoert. Zoek daarom een goede cosmetisch kliniek die dagelijks injectables behandelingen verzorgt, veilige middelen gebruikt en al jaren ervaring heeft met injectables. In zo’n kliniek wordt ook gekeken naar de eventuele risico’s, omdat ook uw medische geschiedenis wordt doorgenomen. Met een goede behandeling wordt een subtiel en natuurlijk resultaat behaald. Vaak zien mensen helemaal niet eens dat iemand een behandeling heeft gehad, omdat het verschil niet te opvallend is. Het heeft eerder een verzachtend en dus verjongend effect om zo nu en dan kraaienpootjes en de fronsrimpels in het voorhoofd te behandelen. De zeer ervaren artsen van The Body Clinic zijn als beste getest door de Consumentenbond en hebben meer dan 8 jaar ervaring in de cosmetische geneeskunde. Onze artsen zijn tevens aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde).

Mannen en botox

Veel mannen die vaak in de schijnwerpers staan, besteden niet alleen veel aandacht aan hun uitstraling, maar ook aan hun gezicht. Mannen in leidinggevende functies hebben namelijk te maken met stressvolle periodes en soms te weinig nachtrust. Dat kan een nadelig effect hebben op hun uitstraling.

Ook steeds meer mannen gaan daarom botox gebruiken. Tekenen van ouderdom, vermoeidheid of stress maakt hen minder competitief in de zakelijke wereld en remt hen in hun privé leven af. Een behandeling of een combinatie van botox en fillers geeft mannen een zelfverzekerdere uitstraling, waardoor zij zelfverzekerder overkomen tijdens presentaties en zakenbijeenkomsten, maar ook in hun privé leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het behandelen van de frons. Door het gebied van de frons te behandelen, krijgt u een minder boze en norse uitstraling. Ook een behandeling met dit middel bij overmatig zweten is de oplossing voor een zelfverzekerde man! Zo zorgt een behandeling tegen overmatig zweten ervoor dat u enkele maanden geen vervelende zweetplekken meer heeft en u niet meer of nauwelijks zweet onder uw oksels, handen of voeten.

Te duur?

Voor een schoonheidsbehandeling (incl peeling / producten) bij de schoonheidsspecialiste geeft men gemiddeld 450 euro per jaar uit. Ditzelfde geldt voor een kappersbehandeling. Na enkele behandelingen met een injectable is twee tot drie maal per jaar een herhaling afdoende. Dit hangt er van af hoe snel uw lichaam de botox afbreekt. Heeft u ‘geluk’ dan heeft u genoeg aan een behandeling elke negen maanden, heeft u ‘pech’ dan moet u iedere vier maanden terugkomen. Als u dus maar 2 x per jaar terug komt voor een behandeling, bent u voor een zone (voorhoofd, frons of kraaienpootjes) per jaar gemiddeld 390 euro kwijt, met direct resultaat!

Giftig?

Rondom Botox doen veel verhalen de ronde. Dit middel zou giftig zijn en het is niet duidelijk wat het op langere termijn met je gezicht zou kunnen doen. Hieronder een van de belangrijkste vragen:

Is botox vergif?

Neen, botox (botuline toxine) is geen gif, maar een geneesmiddel. Zelfs een heel veilig geneesmiddel. Het heeft namelijk vrijwel geen bijwerkingen. De stof bindt zich uitsluitend aan bepaalde zenuwuiteinden en blokkeert daar de impuls-overdracht. Zodoende beinvloedt het alleen spierwerking en transpiratie. Indien het ingespoten middel niet binnen 4 uur in een zenuwuiteinde is opgenomen, wordt deze door het lichaam afgebroken en onwerkzaam gemaakt. In de lage concentraties die voor rimpel- en antitranspiratiebehandelingen worden gebruikt, is botox absoluut geen vergif en dus veilig toepasbaar!

Wat gebeurt er over 20 jaar met je gezicht als botox ingespoten is?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft dit middel ook een verbetering op lange termijn. Als u enkele jaren dit middel gebruikt en vervolgens stopt, zijn uw rimpels minder diep dan toen u begon, terwijl u enkele jaren ouder bent geworden. Het is dus een fabel dat het gezicht instort als u stopt met deze behandeling. Doordat botox al geruime tijd (meer dan 30 jaar!) wordt toegepast, weten we dat er ook geen lange termijn nadelige effecten zijn.

Wat zijn de voordelen?

* Het grootste voordeel is natuurlijk, dat het je rimpels laat verdwijnen, met vrijwel direct resultaat.
* Botox zorgt er voor dat je er stuk uitgeruster uitziet. Vooral de rimpels rondom je ogen geven je vaak een vermoeide indruk.
* Voor de frons is het gebruik van dit middel een wondermiddel. De fronsrimpel zorgt er bij veel mensen voor dat ze een beetje een boze blik hebben. Dit middel zorgt er voor dat deze twee lijntjes tussen je wenkbrauwen verdwijnen en hierdoor kijk je niet meer permanent boos.
* Dit middel heeft niet alleen heel veel mensen van hun rimpels afgeholpen, maar ook van hun migraine, overvloedig zweten en tandenknarsen.
* Doordat het behandelde gebied een paar maanden niet actief is geweest, heeft de huid zich mooi kunnen herstellen en heeft u, indien het is uitgewerkt, niet meer rimpels dan voorheen.
* Door deze behandeling gebruikt u de spieren een tijd niet, waardoor de rimpels ook niet dieper worden.

30 jaar geleden was botox echt een taboe, maar gelukkig is tegenwoordig het steeds meer een geaccepteerde behandeling, waarvan de vele positieve resultaten inmiddels bekend zijn bij veel mensen. Omdat het taboe rondom injectables langzaam zal verdwijnen en de stap om deze middelen te gebruiken steeds kleiner wordt, zal de generatie na ons, al rimpels krijgen van de gedachte dat er ook mensen waren die geen botox gebruikten.

The Body Clinic

Bij The Body Clinic staat een natuurlijk resultaat, met het gebruik van veilige middelen, voorop: Less is More! Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit: de tijdelijke injectables die wij gebruiken zijn al jaren op de markt, zijn veilig en hebben strenge controle door diverse belangrijke instanties doorstaan
. The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem).
Wij bieden u vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek met een arts aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies.
 Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze artsen van The Body Clinic: 020-4638668.

 

Recent Posts