CLOSE

Wat zijn bunny lines?

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

Overweeg je een Botox behandeling om rimpels glad te strijken en je huid er jong en fris uit te laten zien? Wat veel mensen niet weten is dat een Botox behandeling tegen bepaalde rimpels in het gezicht ervoor kan zorgen dat er op andere plekken ‘ongewenste’ rimpels ontstaan. Dit wordt niet altijd als vervelend ervaren, maar veel mensen zijn zich er niet bewust van. Door een Botox behandeling van de meerdere gebieden kunnen er ‘bunny lines’ ontstaan. Deze zogeheten ‘bunny lines’ worden niet altijd veroorzaakt door Botox, sommige mensen hebben ze van nature. In deze blog vertellen we meer over hoe je ‘bunny lines’ kan krijgen en hoe ze te behandelen zijn.

Wat is een Botox behandeling?

Botox is een populaire cosmetische behandeling die wordt gebruikt om rimpels en fijne lijntjes in het gezicht te verminderen. Het werkt door de gezichtsspieren tijdelijk te ontspannen, waardoor het een effectieve manier is om rimpels te verminderen. Zoals bij elke cosmetische ingreep kunnen er bijwerkingen optreden. Een ‘bijwerking’ van Botox waar mensen zich misschien niet bewust van zijn, zijn ‘bunny lines’.

Hoe krijg je ‘bunny lines’?

De veroorzaker van ‘bunny lines’ is de overactieve musculus nasalis. Deze neusspier veroorzaakt plooien in de huid aan de bovenzijde van de neus. Erfelijkheid kan een factor zijn waardoor de spier veel harder werkt dan gebruikelijk, waardoor de bunny lines al op jonge leeftijd waarneembaar worden. Verder verliest de huid met het ouder worden haar elasticiteit en rimpels kunnen komen te staan op de neusbrug en langs de zijkanten van de neus. Maar ‘bunny lines’ kunnen ook worden veroorzaakt door een Botox behandeling van bijvoorbeeld de kraaienpootjes. Door een bepaald gebied te ontspannen gaan andere spiertjes, in dit geval de musculus nasalis, harder werken en ontstaan er plooitjes naast de neusbrug. Het woord konijnenlijntjes is letterlijk afkomstig van konijnen, zij trekken namelijk hun neus op wat lijntjes veroorzaakt.

Hoe kan je ‘bunny lines’ voorkomen of behandelen?

Door het injecteren van specifieke hoeveelheden Botox in de ‘bunny lines’ kunnen deze worden voorkomen. Mocht je meerdere gebieden regelmatig behandelen met Botox en je stoort je aan de ‘bunny lines’ die zijn ontstaan dan is het een idee om de ‘bunny lines’ volgende keer preventief mee te nemen in de behandeling. Zo voorkom je dat er blijvende rimpeltjes naast de neusbrug ontstaan. 

Heb je last van ‘bunny lines’ en stoor je je hieraan bespreek dan tijdens een vrijblijvend consult met onze arts wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Recent Posts
22bodyclinic fillers inde zon hyaluronzuur2222bodyclinic hybridefillers fillers sculptra collageenbooster22