CLOSE

Hoe vind ik een goede cosmetisch arts?

bart biermans arts the body clinic 1

Er is steeds meer mogelijk; voor nieuwe borsten hoef je niet meer onder het mes, face-lifts worden uitgevoerd met een paar spuitjes, maar hoe vind ik een dokter die dit goed kan?

Begin eens even met Google; toets de naam in van de arts en kijk wat er wordt gevonden. Het is belangrijker dat je niet bij een slechte arts uitkomt, dan dat je de beste vindt.

Ben je lid van de Consumentenbond, kijk dan even op hun site, ze hebben afgelopen 3 jaar artsen en klinieken getest.

Dure kliniek of arts met veel  titels zegt niks. Een plastisch chirurg met veel titels voor zijn naam, kan best goed snijden, maar voor injectables moet je een arts hebben die dit veel doet. Veel plastisch chirurgen hebben niet veel ervaring met injectables.

Kijk of de arts lid is van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (www.nvcg.nl) , dit is een vereniging die kwaliteitseisen waarborgt voor cosmetisch artsen die lid zijn van deze vereniging.

Last but not least. Wat voor een gevoel heb je bij je arts? Luistert hij naar jouw wensen of begint hij een vlot verkooppraatje? Bespreekt hij meerdere mogelijkheden, geeft hij voorlichting over risico’s en mogelijke ongemakken na een behandeling?

Laat je vooral niet haasten en neem een weloverwogen beslissing over de behandeling die het beste bij je past.

Bart Biermans,
cosmetisch arts

Bron: gelderse klassen editie april.

Meer lezen? Bekijk onze blogs!

Recent Posts