CLOSE

Zijn fillers wel veilig?

Complicaties na semipermanente fillers bij RTL-NIEUWS
Er wordt de laatste tijd veel gesproken over de risico’s van fillers en de langetermijneffecten hiervan. In de uitzending van RTL-nieuws van 28 september 2018 wordt gesproken over semi-permanente fillers. Bij The Body Clinic gebruiken wij GEEN semi-permanente fillers, maar tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur die al geruime tijd op de markt zijn.

Het probleem waar RTL op wijst, is het ontbreken van strenge regelgeving  bij de toelating van fillers op de Nederlandse markt. Na de introductie van een nieuwe (hyaluronzuur) filler op de markt, kunnen zich soms complicaties voordoen zoals bij een permanente filler, vandaar de term semi-permanente filler.

The Body Clinic gebruikt geen semipermanente fillers
Om dit risico te voorkomen, gebruikt The Body Clinic hyaluronzuur fillers die al meer dan 20 jaar op de markt zijn en waarvan al tientallen miljoenen behandelingen zijn uitgevoerd. Hun veiligheid en langetermijneffecten zijn uitgebreid in kaart gebracht en u als client zult dus niet voor verassingen komen te staan. Wij gebruiken de fillers van Restylane, Radiesse en Princess. Deze fillers hebben niet alleen een CE-keurmerk, maar ook  een FDA goedkeuring. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) hanteert zeer scherpe regels alvorens een filler dit keurmerk te geven. Ten slotte kunnen alle hyaluronzuren die wij bij The Body Clinic gebruiken, indien nodig, actief worden opgelost door Hyason (Hyaluronidase).

Ervaring  artsen
Uiteraard begint de veiligheid van een cosmetische behandeling bij een veilige filler, maar behandeling door een ervaren BIG-geregistreerde arts is natuurlijk net zo belangrijk. Alle artsen van The Body Clinic zijn BIG-geregistreerd, worden jaarlijks bijgeschoold én zijn lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). Aan dit lidmaatschap zijn strenge eisen verbonden. Om lid te kunnen blijven van de NVCG, worden onze artsen  regelmatig bijgeschoold en gevisiteerd. De artsen van The Body Clinic hebben variërend 5 a 15 jaar ervaring in cosmetische behandelingen. The Body Clinic voldoet aan alle hygiëne-eisen en staat voortdurend onder controle van de NVCG. Wij hebben een certificaat dat wij voldoen aan de infectiepreventie regel- en wetgeving.

nvg logo

Onze fillers

Restylane
Restylane is een hyaluronzuur filler van de firma Galderma en biedt al meer dan twintig jaar betrouwbare resultaten en een bewezen veiligheidsprofiel. Hier kunt u meer informatie vinden over Restylane: https://www.restylane.com/nl/veiligheid

Wat feiten op een rij over de fillers van Restylane die wij gebruiken:

  • ‘s Werelds eerste door de FDA-goedgekeurde gestabiliseerde filler op basis van hyaluronzuur van niet-dierlijke oorsprong
  • Ruim 20 jaar klinische ervaring
  • Wereldwijd meer dan 30 miljoen behandelingen met Restylane
  • Ruim 3000 patiënten gevolgd in klinische studies
  • Meer dan 150 wetenschappelijke publicaties en 40 gecontroleerde klinische studies
  • Kleine kans op bijwerkingen: 350 meldingen per 1 miljoen behandelingen (consulteer uw arts voor meer informatie)
  • Bij klinische studies waren de directe bijwerkingen die patiënten het meest in hun dagboek noteerden: zwelling, roodheid, pijn, bloeduitstortingen, gevoeligheid en jeuk op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen waren licht van aard en verdwenen binnen een week.

restylane

Saypha
Het merk Croma (Saypha) werd in 1976 in Wenen opgericht door het  apothekersechtpaar Karin en Gerhard Prinz. Aanvankelijk richtte Croma zich op een landelijk netwerk voor de registratie, import en distributie van producten en geneesmiddelen die nog niet in Oostenrijk geregistreerd waren. Het doel hiervan was om producten verder te ontwikkelen en meer toegankelijk te maken voor patiënten in Oostenrijk. In de jaren negentig werd Croma gecertificeerd als één van de eerste geneesmiddelenproducenten in Oostenrijk. In de twee decennia die volgden werden meer dan 40 miljoen injectables geproduceerd en de Saypha-filler zit in de laatste fase voor een goedkeuring van de FDA.

Radiesse

Radiesse is een filler van de firma Merz Aesthetics. Radiesse® bestaat uit biocompatibele stoffen die al ruim 20 jaar in de medische wereld worden gebruikt waarvan al 12 jaar in de vorm van gezichtfillers. Het is niet nodig om voorafgaand aan de behandeling een allergietest te doen, omdat de microsferen van Radiesse® uit lichaamseigen stoffen bestaan. Wereldwijd zijn er Meer dan 6 miljoen fillers van het merk Radiesse gebruikt voor esthetische behandelingen.
Klinische onderzoeken gedurende vele jaren hebben aangetoond dat Radiesse® een zeer betrouwbaar veiligheidsprofiel heeft , effectief is en uitstekend wordt verdragen. Radiesse® is goedgekeurd door de FDA voor de correctie van matige tot ernstige gezichtsrimpels en neus-lippenplooien en heeft het CE-keurmerk voor plastische en reconstructieve chirurgie. Na de injectie kunnen patiënten last hebben van roodheid, verkleuring of zwelling. De meeste bijwerkingen van de behandeling zijn na een paar dagen verdwenen. Bijwerkingen die zelden optreden zijn onder meer zwellingen die langer aanhouden, oneffenheid of stijfheid van het geïnjecteerde gebied en net zoals bij elke injectie, is er een risico op infectie. Gezien het grote aantal toegepaste injecties  en het feit dat het middel al zo lang op de markt is, hoeft u niet bang te zijn voor nadelige lange termijn effecten van deze filler.

Kies bewust
Kies dus bewust en kies voor een BIG geregistreerde goede arts met veel ervaring. Laat u in een intakegesprek altijd goed voorlichten over welk merk filler er wordt ingespoten en vraag hoe lang deze filler op de markt is. Bij The Body Clinic hebben wij een voorkeur voor hyaluronzuurfillers, omdat deze ook actief kunnen worden opgelost als er een complicatie is. Voor het maken van een gratis consult met één van onze ervaren artsen, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via [email protected].

cosmetischeingrepen beeldmerk hoofdzin bijzin rgb 2018

Recent Posts
foto2schermafbeelding 2019 04 30 om 14.37.44