Wallen onder ogen

Er niet meer vermoeid uitzien

Wat houdt de behandeling wallen onder de ogen in?

Uw ogen zijn de spiegel van uw ziel. Het is het eerste wat u ziet wanneer u iemand ontmoet. Wallen onder ogen kunnen uw gezicht een vermoeid aanzien geven. Wanneer uw wallen niet overmatig vocht vasthouden en er niet te veel losse huid onder uw ogen bevindt, kan een behandeling met hyaluronzuurfillers een uitkomst bieden.

Wat houdt de behandeling Wallen onder de ogen in?

Uw ogen zijn de spiegel van uw ziel. Het is het eerste wat u ziet wanneer u iemand ontmoet. Donkere kringen onder uw ogen kunnen uw gezicht een vermoeid aanzien geven. Wanneer uw wallen niet overmatig vocht vasthouden en er niet te veel losse huid onder uw ogen bevindt, kan een behandeling met hyaluronzuurfillers een uitkomst bieden.

 • Wallen onder ogen gallery 1
 • Wallen onder ogen gallery 2
 • Wallen onder ogen gallery 3
 • wallen gallery 4
 • Wallen onder ogen gallery 5
 • Wallen onder ogen gallery 6

Waarom een filler behandeling onder de ogen?

Allereerst is het noodzakelijk om samen met u te gaan kijken naar de oorzaak van donkere kringen / wallen. Vaak zorgt een combinatie van factoren ervoor dat u donkere wallen heeft. Onze deskundige artsen zullen samen met u, tijdens de gratis intake, naar de oorzaken kijken en u goed voorlichten zodat u een weloverwogen besluit kan nemen.

Het dunner worden van de huid hoort bij het normale verouderingsproces. Bij mensen die slank zijn van postuur en ook weinig vet in hun gezicht hebben, zal dit eerder resulteren in donkere wallen als gevolg van het doorschemeren van het bot, dan bij mensen die een voller gezicht hebben. Ook erfelijkheid speelt hierbij een rol. Een oplossing voor dit probleem is vaak een filler. Tegenwoordig kunnen we deze filler (hyaluronzuur) met een canule of klein naaldje inbrengen, waardoor de kans op blauwe plekjes erg klein is. Het voordeel van een hyaluronzuur is dat deze erg veilig is en zelfs bij overcorrectie actief opgelost kan worden. Hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, kunt u later in dit stuk lezen.

De behandeling

Een ding is zeker en dat is dat de oplossing voor wallen onder ogen niet enkel en alleen uit een potje komt, zoals veel fabrikanten beweren. Tegenwoordig zijn de fillers technisch zo geavanceerd dat ze ook onder de ogen gebruikt kunnen worden. Tien jaar geleden waren de wallen onder de ogen nog moeilijk te behandelen, maar inmiddels zijn er prachtige natuurlijke resultaten te behalen. Door gebruik van ultradunne (canule) naaldjes heeft u ook een snel herstel. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen. De prijs voor een behandeling is vanaf 700 euro voor 1ml. Afhankelijk van de diepte van de wallen en of de jukbeenderen worden mee behandeld, kan dit bedrag variëren.

Een ding is zeker en dat is dat de oplossing niet enkel en alleen uit een potje komt, zoals veel fabrikanten beweren. Tegenwoordig zijn de fillers technisch zo geavanceerd dat ze ook onder de ogen gebruikt kunnen worden. Tien jaar geleden was dit gebied nog moeilijk te behandelen, maar inmiddels zijn er prachtige natuurlijke resultaten te behalen. Door gebruik van ultradunne (canule) naaldjes heeft u ook een snel herstel.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): 4
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

De gebieden

De volgende gebieden kunnen, indien nodig, ook worden behandelt voor een prachtig resultaat:

De prijzen van de diverse gebieden staan vermeld onderaan deze pagina en op onze prijslijst.

wallen onder ogen gebieden 2

Natuurlijk resultaat

De tijdelijke fillers die de artsen van The Body Clinic gebruiken bij een behandeling tegen  wallen onder de ogen zijn extreem veilig. Onze artsen gebruiken bij een behandeling tegen wallen onder de ogen alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur ten opzichte van andere tijdelijke fillers is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie zeer klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Kleine oneffenheden, een a-symmetrie of een te veel aan volume kunnen zo eenvoudig worden gecorrigeerd.

Voor- en na foto’s

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Wij verzoeken u minimaal 30 minuten vóór de behandeling tegen wallen onder de ogen aanwezig te zijn voor de verdovende crème. Om blauwe plekken te voorkomen: Stop vijf dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en drink geen alcohol 48 uur vóór de behandeling. Gebruik liever, zonodig in overleg met uw arts, ook geen Aspirine, Naproxen of Ibuprofen omdat deze bloedverdunnend werken. U kunt 5 dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels tot 2 dagen na de behandeling.

Na de behandeling

Vermijd na een behandeling tegen wallen onder de ogen contact met het behandelde gebied en gebruik geen make-up de eerste uren na de behandeling. U dient één week niet te zonnebaden en u mag één week de sauna niet bezoeken. Bescherm uw huid de eerste twee weken met een goede zonnefactor. Ons advies is dezelfde dag niet te sporten en de eerste twee weken geen behandeling te ondergaan bij een schoonheidsspecialist.

Hersteltijd

Na een behandeling tegen wallen onder de ogen kan enige zwelling optreden of een blauwe plek ontstaan. Zwelling kan enkele dagen aanhouden en een blauwe plek mag u na enkele uren camoufleren. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 2 weken het beste te beoordelen. Dan zien wij u graag terug op de controle afspraak.

Duur resultaat

Een hyaluronzuur filler die gebruikt wordt tegen wallen onder de ogen, wordt in gemiddeld 9-12 maanden door het lichaam langzaam afgebroken. Een ieder lichaam reageert anders op hyaluronzuur en bij de een breekt het lichaam de hyaluronzuur sneller af dan de andere.

Ervaringen

Gratis Intake

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw behandelend arts naar bepaalde facetten van een  behandeling tegen wallen onder de ogen, zoals bijwerkingen, te verwachten resultaten en duurzaamheid van het resultaat. Uw verwachtingspatroon is voor onze arts erg belangrijk. Onze kliniek is niet voor niets door meer dan duizend tevreden cliënten beoordeeld met een ruime 9. Nadat er foto’s zijn gemaakt, uw gezondheid in kaart is gebracht en u de arts toestemming heeft gegeven voor de behandeling, kunt u indien gewenst direct behandeld worden voor uw wallen onder de ogen.

Veiligheid

De tijdelijke fillers die de artsen van The Body Clinic gebruiken voor behandeling tegen wallen onder de ogen zijn extreem veilig. Onze artsen gebruiken alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur ten opzichte van andere tijdelijke fillers is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie zeer klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Kleine oneffenheden, een a-symmetrie of een te veel aan volume ná een behandeling van wallen onder de ogen kunnen zo eenvoudig worden gecorrigeerd.

Prijzen

De kosten van een filler behandeling tegen donkere kringen / wallen onder de ogen hebben bij The Body Clinic een prijs van 700 euro per 1 ml. Afhankelijk van de diepte van de wallen en of de jukbenen worden mee behandeld, kan dit bedrag variëren. Er is een mogelijkheid om het gebied van de jukbeenderen tegen een gereduceerde prijs mee te laten behandelen.

Behandeling Prijs
Hyaluronzuur onder de ogen 1ml € 700
Onder de ogen + jukbeenderen 1 ml € 1000
Onder de ogen + jukbeenderen 1 ml + slapen 1 ml € 1300
Onder de ogen + jukbeenderen 2 ml € 1300

FAQ

Geeft een filler onder de ogen altijd een mooi resultaat?

De artsen van The Body Clinic beoordelen tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek of een filler geschikt is voor toepassing onder uw ogen. Als een verkleuring van het pigment meer op de voorgrond staat, wordt u doorverwezen naar onze huidtherapeut. Indien onze artsen inschatten dat een filler een geschikte keuze is, kunt u zeker zijn van een mooie verbetering.

Wanneer word ik met een canule behandeld en wanneer met een naaldje?

Hier speelt de persoonlijke voorkeur van de arts een rol. Dokter Biermans en Dokter Grover-Khatri werken liever met canules. Een voordeel van de canule is dat er minder kans is op blauwe plekjes. Een voordeel van naaldjes is dat er minder kans is op zwelling.

Kun je bobbels onder de ogen krijgen door deze behandeling?

Heel soms is er sprake van een tijdelijke productophoping onder de ogen na gebruik van een filler op deze plek. De artsen van The Body Clinic gebruiken daarom onder de ogen alleen hyaluronzuurfillers. Het voordeel hiervan is dat deze filler altijd kan worden opgelost. Mocht er dus al sprake zijn van een ophoping, dan kan deze bobbel op de controleafspraak worden ‘opgelost’. Indien de bobbel niet zichtbaar is, hoeft deze niet te worden opgelost en zal deze vanzelf verdwijnen.

Is een behandeling onder de ogen veilig?

Onder de ogen gebruiken de artsen van The Body Clinic een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur. De producten met hyaluronzuur die The Body Clinic gebruikt zijn al lange tijd op de markt en hiervan is de veiligheid ook op lange termijn bewezen. Alle hyaluronzuren die bij The Body Clinic worden gebruikt kunnen ook actief worden opgelost door Hyazon. Dit zorgt voor een extra stukje veiligheid. Ten slotte zijn hyaluronzuren bioactieve stoffen die een huid verbeterend effect hebben en zorgen voor een natuurlijke hydratatie. Op de lange termijn zal het gebied onder de ogen dus ook in huidkwaliteit verbeteren.

Word ik verdoofd voor een behandeling onder de ogen?

Bij een behandeling met een canule krijgt u vooraf twee kleine prikjes ter verdoving. Indien u met een naaldje wordt behandeld, wordt er een verdovende crème gebruikt.
De behandelingen worden over het algemeen niet als heel pijnlijk ervaren.

Kan ik geen vocht krijgen onder de ogen als ik behandeld word voor mijn wallen?

Het is erg belangrijk dat u zich laat behandelen door een ervaren gecertificeerd arts. Bij The Body Clinic hebben alle artsen ruime ervaring (tezamen bijna 30 jaar) met deze behandeling. Het vocht dat kan ontstaan, wordt veroorzaakt doordat de filler te dicht bij het vochtmembraam wordt geïnjecteerd. De artsen van The Body Clinic zorgen altijd voor voldoende diepte van de injectie. Deze complicatie is dus zeer zeldzaam.

Wat kost een behandeling van de wallen onder de ogen?

Gemiddeld kost een behandeling van de wallen 700 euro voor 1ml. Afhankelijk van de diepte van de wallen en of de jukbenen worden mee behandeld, kan dit bedrag variëren.

Ben ik niet te jong voor een behandeling van de wallen?

Uiteraard moet u ouder zijn dan 18 jaar voor welke cosmetische behandeling dan ook. Wanneer u daar aan voldoet, kijkt onze arts bij een beoordeling niet meer naar leeftijd maar of een behandeling met fillers voor u een goede oplossing is. Dit ligt bijvoorbeeld aan de diepte van de wal. Als alle voor- en nadelen zijn besproken, maakt de arts samen met u een weloverwogen besluit om al dan niet tot een behandeling over te gaan.

Krijg ik mijn geld terug als er geen resultaat is of als ik het resultaat niet mooi vind?

Tijdens de intake proberen onze artsen een beeld te krijgen van uw verwachtingspatroon. Wij vinden het heel belangrijk dat u tevreden bent. Onze kliniek is beoordeeld met een 9,4 door meer dan 1000 tevreden cliënten. Hoewel onze kliniek niet vaak geld terug geeft, behandelen wij wel gratis bij indien u niet tevreden bent (binnen alle redelijkheid). Soms wordt met een beetje extra filler het gewenste resultaat wel bereikt. In een heel enkel geval moet er juist een beetje filler worden opgelost. Uiteindelijk krijgt u bij ons altijd een natuurlijk resultaat in harmonie met uw gezicht.

Kan ik de volgende dag naar mijn werk?

De meeste mensen kunnen de volgende dag weer naar hun werk. Bijwerkingen die bij fillers vaker voorkomen dan bij een behandeling met Botulinetoxine zijn blauwe plekjes en zwelling. Als u gemakkelijk met blauwe plekken reageert, is die kans iets groter. Hetzelfde geldt voor zwelling. Als u lichamelijk snel op prikkels reageert is de kans op zwelling groter. Wij adviseren dus om na de eerste behandeling 3-4 dagen niet al te veel sociale verplichtingen te plannen.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Den Bosch en Duiven (Arnhem)

Behandelingen met Fillers

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder ogen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie