CLOSE

Wat zijn rimpels?

Rimpels, iedereen krijgt ermee te maken, de één echter meer dan de ander. De één neemt ze voor lief, de ander wil er graag iets aan doen. Een rimpel is een vouw in de huid die ontstaat naarmate we ouder worden. Rimpels kunnen ontstaan door levendige mimiek of door afname van volume. Het verouderingsproces zorgt namelijk voor een afname van collageen, elastine en vocht. Rimpels die ontstaan in de bovenkant van het gezicht, zoals het voorhoofd, frons en de zogenaamde kraaienpootjes worden vaak veroorzaakt door mimiek. Volumeverlies treedt vaak op in gebieden zoals de slapen, jukbeenderen, wangen, neus lippenplooi en mondhoekplooi. Ook kunnen mensen last hebben van de rimpels onder hun ogen. Afhankelijk van de oorzaak van de rimpelvorming wordt er gekozen voor een behandeling met een filler of met Botox (Botulinetoxine).

Rimpels behandelen dmv botox of fillers

Bij The Body Clinic behandelen wij rimpels door middel van botox en fillers of een combinatie hiervan. Fillers en botox worden vaak met elkaar verward. Ze worden beiden in een cosmetisch kliniek geïnjecteerd, maar het zijn twee totaal verschillende producten met ieder een andere werking. Terwijl Botulinetoxine (botox) de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op. 

Rimpelbehandeling

Voor een juiste behandeling is het belangrijk onderscheid te maken tussen rimpels die zijn ontstaan door gezichtsmimiek of rimpels/plooien die zijn ontstaan door afname van volume. In het eerste geval wordt Botox ingezet om de rimpels te behandelen. Botox is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. The Body Clinic maakt gebruik van het merk Azzalure. Dit wordt via injecties toegediend. Voor een liquid facelift behandeling gebruiken we fillers op basis van hyaluronzuur.

De volgende gebieden kunnen worden behandeld voor een prachtig en natuurlijk resultaat:

rimpels gebieden

  1. Voorhoodsrimpels
  2. Fronsrimpels
  3. Kraaienpootjes
  4. Ooglidcorrectie
  5. Ooglidcorrectie Plexr
  6. Boven de lip – Plexr
  7. Halslift – Plexr
  8. Slapen opvullen
  9. Wallen / kringen onder de ogen
  10. Jukbeenderen
  11. Wangen
  12. Neus-lippenplooi
  13. Neuscorrectie
  14. Lijntjes boven de lip
  15. Kaaklijn
  16. Mondhoekplooi
  17. Lippen opvullen
  18. Kin correctie

Botox

Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Denk bijvoorbeeld aan de frons. Fronsrimpels ontstaan door het samentrekken van de spiertjes tussen de wenkbrauwen. Door het continue fronsen ontstaat er een lijntje tussen de wenkbrauwen. Door de frons te behandelen met Botox kan er geen samentrekking van de spiertjes meer plaatsvinden. U bent hierdoor niet of nauwelijks meer in staat de fronsen. Hierdoor kan er dus geen rimpel ontstaan of kan de rimpel die er al is niet dieper worden. Dit geldt ook voor voorhoofdsrimpels of rimpels rondom de ogen (kraaienpootjes).

Rimpels verwijderen

Zijn er rimpels in uw gezicht ontstaan door volumeverlies dan bieden hyaluronzuur fillers de beste oplossing tegen uw rimpels. Fillers zijn geschikt om volume te creëren en om oppervlakkige en dieper gelegen rimpels in de huid op te vullen. Vroeger werd er gebruik gemaakt van permanente fillers zoals siliconen. Deze fillers vullen bijvoorbeeld een rimpel op of geven volume aan een bepaald gebied. Permanente fillers zijn echter niet te corrigeren en dus ook niet op te lossen. Helaas ontstonden er zeer veel complicaties door permanente fillers, zoals ontsteking, vreemdlichaam reacties en bijvoorbeeld misvormde gezichten permanente fillers zijn nu in Nederland verboden.

Rimpels verminderen

Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van tijdelijke fillers. Deze fillers zijn ontwikkeld op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterende en collageen stimulerend effect heeft op de huid. Door de natuurlijke veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur en dus het volume in de huid af. Hoe snel dit gaat, ligt aan onder andere de leefstijl, slijtage en erfelijkheid.

Hyaluronzuur

Bij The Body Clinic werken wij alleen met A-merken hyaluronzuur, zoals Restylane, Teosyal of Saypha. Met deze hyaluronzuren zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd en ook de veiligheid op langere termijn is bewezen. Door de natuurlijke veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur en dus het volume in de huid af. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn de oplossing om rimpels te verwijderen en volume te herstellen.

Filler of botox?

Uiteraard is het ook mogelijk om een combinatie van botox en fillers te gebruiken om een optimale effect te bereiken bij de bestrijding van rimpels. Ten slotte kun je bovenoogleden, onderoogleden, rimpels boven de lip en in de hals behandelen met een Plexr behandeling. Plexr verhit de huid waardoor deze samentrekt en wordt aangezet tot celvernieuwing en collageenaanmaak. U krijgt dus niet alleen een lift in het behandelde gebied, maar ook een huidverbetering! Ook bieden wij in onze kliniek in Amsterdam en Duiven Restylane Skinbooster en Profhilo aan. Deze producten zetten uw huid aan tot huidverbetering. Er wordt niet daadwerkelijk iets opgevuld, maar uw huid krijgt een boost en wordt aan het werk gezet waardoor  rimpels verminderen.

Prijs rimpelbehandeling

De prijzen voor een behandeling om rimpels te verminderen kunnen nogal uiteenlopen afhankelijk van de gekozen opties. Wij raden u aan om een gratis intake bij onze kliniek in te plannen. Tijdens die intake kunt u al uw vragen stellen en uw wensen bespreken. De intake is geheel vrijblijvend. Onze artsen staan u graag te woord om u advies te geven over rimpelvermindering.

Ervaring rimpelbehandeling

“Deskundig, vriendelijk en mooi en natuurlijk resultaat met een liquid facelift. Ik hoor nu vaak ‘Wat zie je er goed uit!’ En dat was precies de bedoeling :)”. – Anoniem. Klik hier voor meer ervaringen.

Behandeling rimpels verminderen Amsterdam

De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een klinieken in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: [email protected].

Recent Posts
botox tandenknarsenkincorrectie