Wil je zonder wallen het nieuwe jaar ingaan? Wees kritisch!

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

Nieuw jaar, frisse start

Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen willen een frisse start maken. Een vermoeide uitstraling helpt hier niet bij.

Je hebt waarschijnlijk al talloze manieren geprobeerd om jouw wallen te laten verdwijnen. Denk aan genoeg slapen, koude komkommerschijfjes, oogcrèmes en concealers, maar zonder het gewenste resultaat. Herken je jezelf hierin en ben je het zat continue de vraag te krijgen of je moe bent? Dan is een behandeling met een veilige tijdelijke hyaluronzuur filler voor jou misschien wel de oplossing.

Hyaluronzuur fillers onder de ogen

De behandeling wordt vaak als vrijwel pijnloos ervaren, je bent snel hersteld en er zitten een stuk minder risico’s aan verbonden dan wanneer uw de wallen operatief laat verwijderen. Tenminste als je kritisch bent in de zoektocht naar de juiste cosmetisch arts. 

Het is niet zo eng als het lijkt

Een filler behandeling onder de ogen wordt vaak gezien als een enge behandeling. Dat is vrij logisch, want met een naald in de buurt van je ogen komen is ook geen prettig idee. Daar bovenop komen injectables, zoals fillers, de laatste tijd veel in het nieuws en niet altijd positief. Door de toenemende populariteit zien we dat filler behandelingen steeds vaker worden uitgevoerd door onvakkundige en onbevoegden. De kans dat het bij deze “behandelaars” mis gaat is groot en de schade die ze aanrichten is vaak ernstig. Dit alles maakt de wallen behandeling met fillers een spannend onderwerp voor de media. In werkelijkheid valt het gelukkig allemaal erg mee als je maar kritisch bent en goed je huiswerk doet voordat je de behandeling laat uitvoeren. 

Waar moet je opletten bij de keuze voor een arts

Uiteraard zitten er altijd risico’s verbonden aan een filler behandeling, door wie je het ook laat doen. Maar mocht je een goede arts hebben gevonden die de behandeling correct kan uitvoeren dan is een wallen behandeling met fillers een veilige behandeling. Let daarbij op de volgende zaken:

  • Laat je niet zomaar door iemand behandelen met fillers. Kies altijd voor een BIG-geregistreerde arts met de juiste ervaring en deskundigheid. 
  • Gebruik vergelijkingswebsites zoals kliniekervaringen.nl om informatie op te doen. 
  • Zorg altijd dat je eerst op consult gaat bij een arts, je moet namelijk ook een goed en vertrouwd gevoel hebben. Eveneens krijg je dan een eerste indruk van de kliniek. 
  • Wees selectief in het zoeken naar een arts die jou mag behandelen, het is nota bene je gezicht. 

Gebruik geen scherpe naald, maar een canule

Het idee van prikken met iets scherps in de buurt van de ogen maakt mensen soms toch wat angstig. Deze angst kunnen we, voor een deel, wegnemen. Het is belangrijk om te weten dat de artsen van The Body Clinic bij een wallen behandeling geen gebruik maken van een naald met een scherpe punt, maar van een canule. Een canule is een naald met een bot uiteinde. Het injecteren met een canule vereist een specialistische techniek en heeft een aantal grote voordelen:

  • De botte punt maakt het vrijwel onmogelijk om bloedvaten en zenuwen te beschadigen. 
  • Bij gebruik van een canule is er beduidend minder kans op zwelling of blauwe plekken. 
  • De hersteltijd is vaak sneller en de resultaten prachtig.

Wil je met een frisse en uitgeslapen blik dit nieuwe jaar starten, zorg dan dat je kritisch bent in de selectie van de cosmetisch arts. In veel gevallen is een filler de geschikte behandeling om wallen te kunnen verwijderen. Wel raden wij je aan om dit tijdens een consult door een arts te laten beoordelen.

 

Recent Posts
22thebodyclinic azzalure baby botox2222body clinic lip fillers22